Parádés kapusok mindkét oldalon

2024.09.15. 12:01

Női kézilabda BL - Ludwigsburg-Győri Audi ETO 26-31

Újabb nehéz meccset nyert meg a győri együttes.

Kisalföld.hu

Ludwigsburg–Győri Audi ETO KC 26–31 (16–18)

Ludwigsburg, MHP Aréna, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, B csoport, 2. forduló, 2471 néző. V.: Prastalo, Balvan (bosnyákok).

Ludwigsburg: BUNDSEN 1 – Behrend 2, LEUCHTER 6, X. Smits 2, Thomaier 1, Nestaker 3, DÖLL 4. Cs.: Carlson 3, Klemencic 1, Johansen 3. Mb. edző: Frederick Griesbach. 

Audi-ETO: SAKO – Hovden, Housheer 5/2, JÖRGENSEN 5, Brattset Dale, NZE MINKO 5, Fodor 2. Cs.: Dulfer 2, Blohm 2, De Paula 3, Rju, Breistöl 1, Győri-Lukács 3, van Wetering 3. Edző: Per Johansson.

Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2. Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

A két csapat korábbi öt egymás elleni mérkőzését kivétel nélkül a kisalföldi alakulat nyerte, a júniusi fináléban 30–24-re kerekedett az akkor még Bietigheim néven szereplő rivális fölé. A német bajnoki címvédő keretében Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi is ott volt, hiányzott azonban a kisapdról Jakob Vestergaard vezetőedző, akinek felesége szült.

Per Johansson vezetőedző együttesénél eleinte támadásban többször is pontatlanok voltak a befejezések, ennek ellenére előnybe került a magyar csapat, míg a házigazda Bundsen kapus jó teljesítményével tartotta a lépést, háromgólos hátrányból (3–6) is egyenlíteni tudott. A győri védekezésből többször hiányoztak a megállító faltok. A játékrész záró harmadára fordulva, 11–14-nél tudott ismét három találattal eltávolodni az ETO, de innen is gyorsan visszazárkózott a Ludwigsburg. A vezetést azonban nem engedte át házigazdájának az Audi-ETO, amely Sako szünet előtt bemutatott hárításaira alapozva kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulás után négy találatról (17–21) egyenlített a német együttes, de 23–23-ról a zöld-fehérek ismét el tudtak lépni, méghozzá egy 5–0-s sorozattal, amelyben emberhátrányos időszak és Sako hetesvédése is benne volt. Ebből a különbségből már nem tudott visszazárkózni a hajrában a Ludwigsburg, a címvlédő úgy aratott ötgólos győzelmet idegenben az elmúlt kiírás döntősének otthonában, hogy riválisa egyszer sem vezetett, és Nze Minkóék is igencsak közepes teljesítményt nyújtottak.

Nyilatkozatok

Per Johansson: – Egész héten a németekre készültünk, tisztában voltam vele, hogy félelem nélkül jönnek majd ki ellenünk a pályára. Ha a Ludwigsburgról beszélünk, Xenia Smits és Jenny Carlson neve az első, ami eszünkbe jut, de most csapatként is nagyszerűen teljesítettek. Okosan játszottak, jól lőttek, és a fiatal balkezesük is megmutatta, mekkora tehetség. Nehézzé tették nekünk a meccset és néha igen-igen bajban voltunk, úgyhogy rotálnunk kellett. Két fantasztikus kapusteljesítményt láthattunk, Johanna Bundsen nemcsak szépen védett, nagyszerű passzai voltak és gólt is szerzett. Örülök, hogy Hatadou Sako megmentett bennünket a kulcspillanatokban. Ez fontos győzelem volt, rendkívül nehéz pályán. Ha így, ilyen keményen játszik a Ludwigsburg, sok csapat meg fog még izzadni ebben a csarnokban.

Hatadou Sako: – Nagyon örülök az eredménynek, mert kifejezetten nehéz mérkőzést játszottunk. A második félidőben jobban védekeztünk, ennek köszönhetően tudtuk kialakítani ezt a különbséget. Ha jó a védelem, a kapusnak is könnyebb védenie, úgyhogy büszke vagyok erre sikerre, és remélem, hasonló lesz a folytatás is.

Frederick Griesbach: – Összességében megérdemelt volt a győriek győzelme. Úgy gondolom, a csapat minden tőle telhetőt megtett, küzdött, harcolt, igyekezett megvalósítani a taktikai elképzelésünket, a végén a kapusok nagyszerűen védtek. Mindazonáltal hiányzott a vezetőedzőnk, két beállónk, de arra a csapatszellemre, amit mutattunk, építhetünk a későbbiekben, akár az egész évad során. Habár nem szeretünk veszíteni, a győriek ellen ez néha megeshet.

Johanna Bundsen: – Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült itthon tartanunk a két pontot; győzni szerettünk volna. Az ETO rendkívül jó csapat, próbálkoztunk, de nem volt kellően jó a védelmünk.

PERCRŐL PERCRE        

60. perc: Sako védi Tomaier ziccerét. Nze Minko egyéni akciója gólt ér. 26-31. Sako Döll lövését is hárítja. A végén már nem lő kapura az ETO, így öt góllal nyeri első idegenbeli BL-meccsét az idényben. Mindkét csapatban a kapus nyújtotta a legjobb teljesítményt: hazai oldalon Bundsen 19, a győrieknél Sako 18 lövést hárított a mérkőzésen. Köszönjük a figyelmüket!

59. perc: Passzívból lő kapu mellé van Wetering. Housheer találja el a nyakán Carlsont. A győri játékos videózás után végül megússza két perccel. 

58. perc: Győri-Lukács lövi a labdát a bal alsóba. 26-30. Tomaier lövését hárítja Sako. Győri időkérés két és fél perccel a vége előtt

57. perc: Két percre kiállítják Jörgensent. Behrend eredményes a jobb szélről. 26-29.

56. perc: Van Wetering szedi össze a Brattset Dale kezéből kiperdülő labdát, és a kapuba dobja. 25-29.

55. perc: Passzívig támad a hazai csapat. Breistöl sáncolja Nestaker lövését. Housheer saját hibáját javítja egy labdaszerzéssel.

54. perc: Jörgensen lövésénél a kapufa a hazaiakkal van. 

53. perc: Carlson lövése pontatlan. Nincs gól a győri támadásból sem. 

52. perc: Nestaker szépít. 25-28. Bundsen védi Jörgensen lövését, aztán Sako szedi le a levegőből a másik kapus indítását. Brattset Dale ziccerét hárítja Bundsen.

51. perc: De Paula lövését a kapufa segítségével valahogy kiszedi a kapu bal sarka elől Bundsen.   

50. perc: Ismét sikerül a győrieknek labdát szerezni. Nem jön be a cunder de Paulának, Bundsen viszont betalál az üres győri kapuba. 24-28.

49. perc: Győri-Lukács kiáll két percre. Sako kivédi Döll hétméteresét. Jörgensen góljával öttel megy már az ETO! 23-28.

48. perc: Győri labdaszerzés aztán van Wetering-gól. 23-27

47. perc: A sáncról megy ki Jörgensen lövése. De Paula szép csel után szerez gólt. 23-26. Hazai időkérés.

46. perc: Győri-Lukács lő a jobb szélről a jobb alsóba. 23-25. Carlson lövésére számít Sako. 

45. perc: Klemencic lövését lábbal védi Sako. 

44. perc: Negyedszer eredményes Döll. 22-22.Van Wetering első góljával megint vezet az ETO. 22-23. Leuchter góljára gyorsan válaszol góllal Dulfer. 23-24.

43. perc: Átlövésgól Leuchtertől: egyenlő az állás. 21-21. De Paula talpról lő a kapuba. 21-22.

42. perc: Bundsen védi Housheer próbálkozását. 

41. perc: Brattset Dale rálép a vonalra. Sako nayot véd Nestaker lövésénél, így nincs egyenlítés. 

40. perc: Nze Minko lövését védi Bundsen. Carlson viszont betalál. 20-21.

39. perc: Brattset Dale szorongatott helyzetből lő, Bundsen véd. Nagy gól átlövésből Leuchtertől. 19-21.

38. perc: De Paula góljával először vezet néggyel az ETO. 17-21. Gyorsan csökken a győri előny: Leuchter a gólszerző. 18-21.

37. perc: Smits átlövése nagyon magas. Győri-Lukács passzát lefülelik a hazaiak, aztán gyorsan vissza is adják a labdát a győrieknek. 

36. perc: Átlövésgól Smitstől. 17-19. Időt kér a győri szakvezetés. Győri-Lukács ejtése a kapuban köt ki. 17-20.

35. perc: Döll lövését hárítja Sako. Nze Minko sem tud gólt szerezni, bár itt mintha elmaradt volna egy sípszó.

34. perc: Sako védi a Leuchter sáncolt átlövését. De Paula lövése ezúttal sem jut el a kapuig. 

33. perc: Győri-Lukács lövését védi Bundsen. Johansen megint labdát veszít. De Paula lövését hárítja a hazai kapus.  

32. perc: Sako maradt a győri kapuban. Van Wetering és Győri-Lukács érkezett a két szélre. 

31. perc: Johansen labdát veszít a második félidő első támadásának végén. Housheer talál a kapuba. 16-19.  

30. perc: Nze Minko majdnem lehetetlen helyzetből szerez gólt. 16-17. Sako két bravúrt mutat be egymás után. Nze Minko ejtése is gólt ér az első félidő utolsó másodperceiben. 16-18. Jön a szünet

29. perc: Leuchter labdát veszít, Nze Minko gólt dob. 15-16. Leuchter egyenlít. 16-16

28. perc: Ryu labdát veszít. De nincs gyors ludwigsburgi gól, köszönhetően a jó győri védekezésnek. Aztán Blohm kap két percet, noha nem ő volt szabálytalan, hanem Nze Minko.

27. perc: Ryu, Nze Minko és de Paula a pályán a győrieknél. De Paula lövését védi Bundsen, a labda oldalt megy ki, így támadhat tovább az ETO. 

26. perc: Leuchter egyenlít. 15-15. Breistöl hibázik támadásban, így először vezethet a meccsen a hazai csapat. Smits lövését védi Sako.

25. perc: Breistöl kapufás gólt dob. 14-15

24. perc: Bundsen védése után Döll eredményes. 13-14. Breistöl lövése elhal a blokkon, aztán megint Döll talál kapuba egy indítás után. 14-14.

23. perc: Keményen védekezik a győri együttes. Sárga lap Uros Bregarnak a győri kispadra. Smits lövését Briestöl remekül sáncolja. Aztán Klemencicnek sikerül betalálnia a győri kapuba. 12-14.

22. perc: Sako könnyedén védi Leuchter lövését. Housheer lő a bal alsóba. 11-14

21. perc: Nestaker rosszul passzol. Aztán Jörgensen lő az üres kapuba. 10-12. X. Smits góljára Fodor válaszol gyors góllal. 11-13. Hazai időkérés.

20. perc: Sako védi X. Smits lövését. Hovden lövését Bundsen tolja kapufára. 

19. perc: Carlson szerez gólt, még emberelőnyből. 10-10. Jörgensen átlövése a kapuban. 10-11. Housheer szabálytalansága után Carlson csapja őt tarkón. Videózás után Carlsont kiállítják két percre. 

18. perc: Megint döntetlen az állás: Johanssen harmadszor eredményes. 9-9. Blohm ejti a labdát a kapuba. 9-10.

17. perc: Jörgensen nem hagyja annyiban: ismét vezet az ETO. 8-9. Dulfer későn engedi el Carlson mezét: két perc. 

16. perc: Carlson lövését védi Sako. Időt kér Per Johansson. Tomaier labdát szerez, Döll egyenlít. 8-8.

15. perc: Dulfer eredményes beálló pozícióból. 7-8

14. perc: X. Smits áll ki két percre. Blohm dobja a labdát a jobb alsóba. 6-7. Johansen lövése is gólt ér. 7-7.

13. perc: Carlson átlövése gólt ér. 5-6. Housheer passza nem jó a beállónak, így az egyenlítésért támadhat a hazai csapat. Tomaier egyenlít. 6-6.  

12. perc: Brattset Dale lövését védi Bundsen. 

11. perc: Jörgensen kiszorított helyzetből lő, Bundsen véd, de a labda marad a győrieknél. Brattset Dale kapufája után az indítás Behrendé, de ő is a kapufát találja el.

10. perc: Nestaker talál Sako kapujába. 4-6.

9. perc: Nestaker kísérletét védi Sako. Belemenés Nze Minkónál is. Megint Nestaker ront támadásban, Fodor viszont ezúttal értékesíti a ziccerét. 3-6.

8. perc: Housheer ezúttal is gólra váltja a hetest. 3-5. Belemenés a hazaiaknál, aztán Hovden lő a kapuba, de rálép előtte a vonalra.

7. perc: Johansen eredményes. 3-4. Housheer lövését sáncolják a németek. Brattset Dale harcol ki hétméterest. 

6. perc: Jörgensen szerez könnyű gólt remek győri összjáték végén. 2-4.

5. perc: Nze Minko lövését is hárítja Bundsen. Behrend lefordulásból eredményes. 2-3.

4. perc: Brattset Dale sem tud ziccergólt dobni, Bundsen hárít. 

3. perc: Housheer értékesíti a győriek büntetőjét. 1-3.

2. perc: A felső lécről pattan a gólvonal mögé Nestaker lövése. Azonnal jön a válasz Housheertől. 1-2. Sako védi X. Smits lövését. Fodor ziccerét hárítja Bundsen.  

1. perc: Fehérben a győriek, feketében a ludwigsburgiak. Hovden, Housheer, Nze Minko, Brattset Dale, Jörgensen és Fodor kezd a győrieknél, a kapuban Sako. Nze Minko lövése a kapuban. 0-1.

 

győri audi eto
Újabb kemény mérkőzés vár a Győri Audi ETO-ra

Előzetes  - Az Audi ETO a sorozat első fordulójában hazai pályán verte a dán Esbjerget (28–26). A mostani rivális – mely tavaly Bietigheim néven szerepelt – vereséggel kezdett: a dán Odense vendégeként kapott ki 28–22-re.

Per Johansson, a győriek vezetőedzője így nyilatkozott a várakozásairól:

Legutóbb júniusban, a Bajnokok Ligája döntőjében találkoztunk velük, és tudjuk, hogy nagyszerű kvalitásaik vannak. Az ő csarnokukban is nehéz játszani, kemény kihívás előtt állunk. Küzdelmes, harcos, fizikailag kemény meccset várok Ludwigsburgban, amire nagyon alaposan fel kell készülnünk, és fel is fogunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában