Női kosárlabda

2 órája

A légiósélet után az Euroligában is szeretne helytállni a győriek új igazolása

Hatodik lett a magyar U23-as 3x3-as kosárlabda-válogatott az Ulánbátorban rendezett világbajnokságon. A négy csoportmeccset megnyerte a SERCO UNI Győr nyári szerzeményét, Wentzel Nórát a soraiban tudó együttes, a negyeddöntőben azonban alulmaradt Németországgal szemben. A vb-ről, az ott szerzett tapasztalatairól és a győri szerződéséről nyilatkozott a játékos.

Szabó Gábor

Wentzel Nóra (fehérben) a soproniak elleni edzőmeccsen mutatkozott be a győri színekben.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

„Élményekben és persze utazásban gazdag volt ez a nyár, illetve a mongóliai vb. Ide Bécsből repültünk Pekingen át. Több mint egy napig tartott az utunk, ezt hazafelé sikerült még megtoldanunk, 30 óra alatt értünk vissza Magyarországra. Az mindenképpen szerencsés volt, hogy volt egy napunk a vb rajtja előtt, de ebbe belefért egy edzőmeccs Mongóliával. Ez kellett is ahhoz, hogy felvegyük a ritmust, így a csoportmeccsek jól sikerültek, az ukránok ellen a csoportelsőséget is be tudtuk biztosítani. Hozzáteszem, az időjárás nem éppen kedvezett a szabadtéri kosárlabdázásnak, öt-hét fokban játszottunk, ezt is meg kellett szoknunk” – kezdte a játékos.

A csoportkör után volt egy szünnap, ezt használta ki városnézésre a küldöttség. Érdekesség, hogy Wentzel Nóra édesanyja, 38 évvel ezelőtt járt a mongol fővárosban, és mikor hazajött, össze is tudták hasonlítani a most készült fotókat azokkal, melyeket anyukája fényképezett majdnem négy évtizede.

„Anyukám röplabdázott, így járt Mongóliában. Sokat változott, fejlődött természetesen a város, mely nagyon zsúfolt volt, de érdekes volt ott lenni” – mesélte a kosaras, aki aztán a németek elleni meccsre is kitért.

„Sajnos ellenfelünk nagyon jó dobóformát mutatott, szinte minden bement nekik.

Négy duplát érő dobásuk volt, és hiába kapaszkodtunk, nem sikerült már megfordítani az eredményt, amit nagyon sajnálok, mert ugyan tudom, hogy a sportban nincs olyan, hogy ha, de majdnem biztos vagyok benne, hogy ha ezt a meccset behúzzuk, a következő találkozó is meglett volna, így éremmel jöhettünk volna haza.

Ezért vagyok kicsit csalódott” – beszélt érzéseiről az új győri igazolás, aki most nyáron kezdett el a 3x3-as szakágban szerepelni. A mostani korosztályos vb mellett a felnőttekkel Európa-bajnokságon szerepelt.

„Kicsit későn csatlakoztam akkor is, és most nem sokkal előtte kérdezte Medgyessy Dóra edző, hogy lenne-e kedvem velük is készülni és játszani. Az biztos, komoly tapasztalatszerzés volt ez, melyet biztosan lehet hasznosítani az öt az öt elleni kosárlabdában is. Itt nincs idő gondolkodni, menni kell folyamatosan előre abban a tíz percben és az egy-egy elleni védekezésben is segít” – beszélt a szakág előnyeiről a kosaras, aki egy év lengyelországi légióskodásból tért haza, és igazolt Győrbe.

„Külföldre azért mentem, mert szerettem volna kipróbálni magam egy idegen országban, egy másik kosárlabdakultúrában. Összességében nagyon jó év volt, élveztem a szezont. Az eleje persze nehéz volt kicsit, de hamar sikerült felvenni a ritmust, a csapattársakkal pedig jó barátságba kerültünk, örülök, hogy közülük Weronika Telenga is ide igazolt. Hogy mégis hazajöttem, annak egyetlen oka van: mégpedig az Euroliga. A karrierem szempontjából ez egy újabb fontos lépcső, régi vágyam volt, hogy egyszer a legrangosabb európai sorozatban is kipróbáljam magam. Most, hogy lement minden nyári esemény, innentől már teljes egészében a győri csapatra tudok koncentrálni. Kevés edzésen voltam, de nagyon várom ezt a szezont, és remélem, együtt, közösen szép sikerekben lesz részünk.

A célunk nem lehet más, mint minél fényesebb érmet szerezni a bajnokságban és a kupában, míg az Euroligában is kihozni magunkból a maximumot” 

– mondta végezetül Wentzel Nóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában