Labdarúgás

2 órája

Az idén 112 éves győri DAC öregfiúi találkoztak

Kisalföld.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken este a győri DAC öregfiúinak találkozóját. Az idén fennállásuk 112. évfordulóját ünneplő kék-fehérek legendái közül szinte mindenki elfogadta a szervezők meghívását: ötvennyolcan foglaltak helyet a gyirmóti sport hotel éttermében, néhányan igazoltan hiányoztak.

Jó hangulatban telt a találkozó.

A szervezők nevében Horváth Dénes szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta: örül, sikerült hagyományt teremteni a rendezvényből és immár negyedik alkalommal gyűltek össze a DAC-hoz kötődő egykori játékosok, edzők, vezetők. Mindebben elévülhetetlen érdemei vannak a két egykori futballistának, Horváth Ferencnek és Kun Ferencnek - ezért egy-egy emléktárggyal köszöntötte őket -, akik felváltva vállalták a vendéglátók szerepét. Az újjáalakult és MÁV DAC néven szereplő öregfiúk gárda nevében Varga Gábor, alias Simonsen, a csapat zászlajával ajándékozta meg a két sportembert. 

Elhangzott, hogy az évene megrendezendő találkozónak ezentúl mindig szeptember ad majd otthont.

Horváth Ferenc (középen) volt az est házigazdája.

Horváth Ferenc házigazdaként szólt a DAC család jelenlévő tagjaihoz. Megemlítette, számára nagy öröm, hogy itt köszöntheti az egykori játékostársakat, az elődöket, illetve a következő generáció tagjait. 

Az egyik asztalnál helyet foglalt a 86 éves Tóth László, aki a legidősebb résztvevő volt a vacsorán. Az egykoron 3-szoros magyar válogatott kapus 1969 és 1975 között volt a kék-fehérek játékosa. Ha már a nemzeti csapatnál tartunk, egy másik kitűnőség, Korsós György, aki a pályafutása vége felé szerepelt a nádorvárosiaknál, szintén a résztvevők sorát erősítette.

A DAC nemrégiben megválasztott elnöke, Kun Ferenc beszélt a klubnál kialakult állapotról, ami főként a létesítmény használatot illeti. Annak adott hangot: szeretné, ha minél hamarabb rendeződhetne a helyzet az utánpótlást működtető kft.-vel és a nyáron elkezdett munkát folytatva tovább építhetnék a klubot, a csapatot. A cél az, hogy két-három éven belül a csapat az NB III-ban szerepeljen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában