Torna

2 órája

GYAC-érmek a szerbajnokságon

A Waberer's Női-Férfi Felnőtt Szerbajnokság szerenkénti döntőit Budapesten rendezték. A Győri AC több tornásza is dobogóra állhatott.

Kisalföld.hu

Tomcsányi Benedek korláton aranyérmes lett.

Fotó: Freschli József

Az első napon a hölgyeknél ugrásban Péter Sára (12.750) második lett. 

A férfiaknál talajon Molnár Botond nem talált legyőzőre (13.750), így megszerezte első magyar bajnoki aranyérmét. Ebben a számban Tomcsányi Benedek (13.350) a dobogó harmadik fokára állt fel.

Lólengésben Tomcsányi (12.900) második, gyűrűn harmadik lett (13.550).

Molnár Botond így értékelt:

Nagyon boldog vagyok, hogy az egyik kedvenc szeremen, a talajon tudtam nyerni. Még csak egy hete kezdtem el ezen a szeren teljes gyakorlatokat csinálni a nyári szünetet követően. Ez most egyszerűbb, de tiszta gyakorlat volt.

A második napon a nőknél gerendán Péter Sára harmadikként zárt (11.100). Péter nyakába talajon ezüstérem került (11.800).

A férfiaknál ugrásban Tomcsányi Benedek (13.525) bronz-, nyújtón Molnár Botond (13.050) ezüst-, Tomcsányi (12.550) újabb bronzérmet szerzett. 

Tomcsányi korláton remekelt, 13.200 ponttal országos bajnok lett, Molnár (13.050) előtt. 

Tomcsányi Benedek értékelése:

Örülök, hogy minden szeren sikerült érmet szereznem, de természetesen a korlát áll legközelebb a szívemhez, mivel itt aranyérmes lettem. Ráadásul ez életem első szerbajnoki címe ezen a szeren. Ez picit leépített gyakorlat volt, a héten ugyanis betegeskedtem, ennek ellenére összességében elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában