A rock and roll magyar legendája dalolt Sopronban - fotók, videó

Javában dübörög a Soproni Szüreti Napok az Erzsébet-kertben, ahol a magyar rock and roll ikonikus alakja, Fenyő Miklós adott koncertet a népes közönségnek.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

Elkezdődött pénteken Sopron egyik legnagyobb ünnepe, a Szüreti Napok, melynek hagyománya több évtizedes múltra tekint vissza. A háromnapos mulatságnak immáron negyedik alkalommal ad otthont a páratlan szépségű Erzsébet-kert, ahol a nyitónapon kezdésként a Kávészünet zenekar adott koncertet, majd a 4S Street lépett fel.

A jó hangulatú fesztivál második napján, szombaton délelőtt a legkisebbeknek kedveskedtek a szervezők. Olyan programokkal várták a gyermekeket, mint az Alkalmi Csibészek gólyalábas produkciója, illetve Bíró Eszter interaktív családi koncertje. Kora este pedig a rekeszizmokat melegítette be a Szomszédnéni Produkciós Iroda, akik fergeteges előadást hoztak el Sopronba. 

Fotó: Szalay Károly

A Szüreti Napok színpadát szinte felrobbantotta energiájával a magyar rock and roll ikonikus alakja, Fenyő Miklós, akinek dalara fiatalok és idősek együtt ropták a táncot. 
A zenész legenda olyan ikonikus dalokkal hozta meg a házibuli hangulatot, mint a "Csavard fel a szőnyeget" című öröksláger.

 Az estet pedig a Continental Showband zárta.

Vasárnap is folytatódik a Szüreti Napok, ami Kardos-Horváth János gyermekkoncertjével indul a zenepavilonban 10 órakor, majd pedig 11 órától kreatív foglalkozással várják a legkisebbeket a festőkuckóban. Az Erzsébet-kertet 17 órától beragyogja Radics Gigi az élőzenekaros nagy koncerttel, akinek nevéhez a fiatal kora ellenére már arany- és platinalemezek fűződnek. A naplementében hangulatos akusztikus koncertet ad Járai Márk, akit a Halott Pénz énekeseként ismert meg az egész ország, azonban mostanra a karcos hangú énekes szólóban is az egyik legkedveltebb "egyszálgitáros" előadóvá nőtte ki magát. Végül a 2024-es Szüreti Napok a Balkán Fanatik koncertjével ér véget, akik 20.30 órától lépnek fel a színpadon.

Étel és ital kínálat a Szüreti Napokon - A szüreti napokon a bort tisztán üvegpohárba töltik a borászok, ennek ára a helyszínen 1500 forint, amelyet vissza lehet váltani az üvegpohár-ponton. Fröccsöt vagy egyéb italt az Erzsébet-kertben szintén megvásárolható szalamandrapohárból lehet fogyasztani, melynek 600 forint az ára. Ezek szintén visszaválthatóak a Szalamandrapontban. A visszaváltott üveg- és szalamandrapoharakat szakszerűen elmossák, hogy egy következő rendezvényen újra használhatóak legyenek. Nem kell minden italvásárláskor új poharat venni, a megvásárolt pohár végig használható, sőt otthonról is vihet magával mindenki üveg- vagy repoharat. A borok széles körben elérhetőek, amelynek deciliterét egységáron 700 forintért kínálják. Emellett az italkínálatban szerepelnek sörkülönlegességek és pezsgő bár, és olyan alkoholmentes frissítők, mint szörpök, limonádé, bubitea és üdítők. A Szüreti Napokon a gasztronómiai kínálatból sincs hiány, hiszen több vendéglátóegységnél is találhatnak fogukra valót azok, akik megéheznének a mulatság során. Van többek között lángos és langalló, sült ételek, erdélyi kürtöskalács, vattacukor, gofri és churros.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában