Jót, s jól!

2 órája

Köszönöm parti Németh Tibornak - Öregdiákok búcsúztak a legendás igazgatótól Győrben - fotók

Ötven egykori kazinczys diák várta izgatottan pénteken az egykori almamáter legendás igazgatóját, Németh Tibort. Nem búcsúzni jöttek, hanem köszönetet mondani a több évtizedes munkájáért, tanításaiért. A meglepetésbuli könnyekig hatolt, előkerült jónéhány emlékezetes történet is.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

- Kivártuk, amíg Németh Tibor igazgatót elbúcsúztatja a polgármester, a tantestület, a belügyminiszter, a nyugdíjasok és a baráti társaság. Úgy gondoltuk, hogy az lesz az igazán méltó búcsú, ha a volt diákjai köszönnek el tőle. Mi nem a búcsúztatók sorába szerettünk volna beállni ezért a találkozót is Németh Tibor Köszönöm partynak neveztük el. Mind olyan kazinczysok jöttek össze, akik sokat köszönhetnek személyesen az igazgatónak vagy földrajz-történelem szakos tanárnak -  emelete ki Werner Krisztina az összejövetel egyik szervezője.

A rendezvény másik szellemisége az volt, hogy az intézménybe fiatalon kerülő Németh Tiboron keresztül tudják megköszönni az öregdiákok az iskola szellemiségét azoknak a tanároknak is, akik már személyesen nem tudják.

- Hálásak vagyunk hogy ebbe a gimnáziumba járhattunk, hogy olyan értékeket képvisel a mai napig az iskola melyre büszkék vagyunk - emelték ki a szervezők.

A Köszönöm Partit nyilvánosan nem hirdették meg, négyen szervezték. Azokat az első körös ismerőseiket, barátaikat hívták össze, akikhez személyes kapcsolódásuk van, így igen baráti körben ünnepelhettek. Németh Tibor 42 éven át tanított, 40 éve lett igazgatóhelyettes és 29 évig igazgatta a gimnáziumot. Igazgatósága alatt sikerre vitte az iskolát, évek óta az egyik legjobb vidéki oktatási intézmény a Kazinczy, az iskola az országos top 10-be is többször bekerült. - A siker titka, hogy szeretnek az iskolába járni a gyerekek, és az, aki szereti az iskoláját, örömmel tanul - mondogatta mindig Németh Tibor.

Mielőtt ajándékkal lepték volna meg az egykori almáter diákjai nyugdíjba vonuló oktatójukat, röviden összegezték meddig jártak az intézménybe, milyen emlékek kötik őket a helyhez, a legendás pedagógushoz. Volt, aki azóta szintén tanár lett és hatására választotta a történelem szakot, vagy jött vissza tanítani,  íratta be gyermekét a Kazinczyba. Majd új igazgató, Gecsei Kolos is köszöntötte az egybegyűlteket, aki arra bíztatta a részvevőket, hogy ne csak egy alkalom erejéig jöjjenek, össze hanem a jövőben is találkozzanak, mint az iskola volt diákjai.

A szervezők elmondták, hogy szeretnék megalapozni, hogy a jövőben létrejöjjön a Kazinczy Baráti Kör, amihez az összegyűlt 50 fő igen jó kezdetnek látszik.

A közös ajándék pedig nem volt már, mint Kis Péter győri grafikusművész alkotása a diákok kézjegyeivel, aki az iskola épületét rajzolta meg, ami felett a 29 éves Kazinczy portréja lebeg, szimbolizálva azt a szellemi egységet, amit 29 év igazgatósága alatt Németh Tibor képviselt az intézmény élén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában