kisalfold.hu videó

2024.08.06. 20:54

A Párizsban kitűnően versenyző győri olimpikon tornászokat köszöntötték - fotók, videó

A repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába vezetett az útja a Győri AC két olimpikon tornászának, Bácskay Csengének és Mészáros Krisztofernek. A két sportoló remekül helytállt a párizsi olimpián, hiszen előbb ugrásban 11., utóbbi egyéni összetettben 9. helyen végzett.

Szabó Gábor

Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer

A két sportolót, valamint edzőjüket – Bácskayé Draskóczi Imre, Mészárosé Szűcs Róbert – Borkai Zsolt, a Győri AC elnöke és Kiss Dániel klubigazgató köszöntötte. A fogadáson a klub tornászai is jelen voltak, a legkisebbektől az idősebbekig mindenki tapssal köszöntötte a csarnokba belépő sportembereket.

A tornászként olimpiai bajnok klubelnök dicsérte a két sportolót, kiemelve azt, hogy Bácskay Csenge kevéssel az olimpia előtt megsérült, de így is összeszorított foggal küzdve csinálta meg a gyakorlatát, amivel remek eredményt ért el.

Mészáros Krisztoferrel kapcsolatban azt emelte ki, hogy egyéniben régen szerepelt ilyen sikeresen magyar tornász, és bár a szerenkénti döntőkbe nem sikerült bekerülnie, így is büszke lehet magára.

A klubvezetők, a sportolók és az edzők mellett a szülőket is köszöntötték, hiszen mint elhangzott, a család támogatása nélkül nem lehet sikeres egy versenyző sem.

Bácskay Csenge úgy fogalmazott:

Hatalmas élmény volt az olimpia, és bár a sérülése egy héttel a kezdés előtt nem jött jól, egy ilyen eseményre mindenki összeszedi magát, és félreteszi a fájdalmat. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy ott lehettem, és hogy ilyen jól szerepeltem. A fiatal tornászoknak üzenem: soha ne adják fel, a befektetett munkának mindig meglesz az eredménye.

Mészáros Krisztofer arról beszélt, hogy az olimpia egyetlen más versenyhez sem hasonlítható.

Többen mondták előtte, hogy ez a viadal teljesen más lesz annál is, amit előre elképzelek. És valóban így volt, ezt megélni kell. Olyan hangulat volt a tornaversenyeken is, ami semmihez sem hasonlítható. Azt gondolom, elégedett lehetek a teljesítményemmel, és üzenetként annyit adnék át nektek, gyerekeknek, hogy a negatív gondolatokat zárjátok ki, mindig arra koncentráljatok, hogy meg tudjátok csinálni a gyakorlatot, mert ez sokat segít

– fogalmazott a győri nevelésű tornász.

Edzője, Szűcs Róbert, akivel 15 éve dolgozik együtt, azt mondta: „Nagyon örülök, hogy ezúttal a döntőben mutatott jobb teljesítményt Krisztofer, eddig jobbára a selejtező sikerült neki jobban. Most fordítva történt. Ebből kell tovább építkezni.”

A rövid fogadást követően a két sportolóval közös fotók készültek és autogramokat is lehetett begyűjteni tőlük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában