Korlátozások és fennakadások

2024.09.16. 16:58

Visszatérítik a vonat jegyeket - Nem javasolják az utazást Ausztriába és Csehországba

A rendkívüli esőzések miatt több helyen is korlátozásokra és fennakadásokra lehet számítani a vasútvonalakon.

Dániel Viktória

Az osztrák társvasút (ÖBB) a rossz időjárási körülmények és a heves esőzések miatt a  szeptember 12-ig megvásárolt, a szeptember 13-15. közötti utazásokra érvényes menetjegyek felhasználását 2024. szeptember 19-ig meghosszabbította, továbbá az ÖBB tájékoztatása szerint Hegyeshalom és Bécs Hbf. között a vonatközlekedés 2024. szeptember 17. 23:59-ig szünetel. Az utazásról történő lemondás esetén a visszatérítés díjmentes.

Cseh vasúttársaság(ČD) a heves esőzések miatt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat. A ČD a Cseh Köztársaságból/ Csehországba/ Csehországon keresztül közlekedő nemzetközi utasok a 2024. szeptember 16-ig/án váltott, 2024. szeptember 16 – 22. közötti napokon történő utazásokra érvényes menetjegye 2024. szeptember 23-ig érvényes, vagy díjmentesen visszatéríthető. A vonathoz kötöttség felfüggesztésre kerül. Amennyiben az utas helybiztosítással már rendelkezik, és az eredeti menetjegyét szeretné egy másik napon felhasználni, úgy lehetőség van új, díjmentes helybiztosítást igényelni a szabad helyek függvényében. Amennyiben erre nincs lehetőség, a helyjegy visszatéríthető, és új helybiztosítás igényelhető.  

Utazás előtt mindenki tájékozódjon az érintett vasút-társaságok oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában