Női kosárlabda

19 órája

Győri siker az utolsó felkészülési mérkőzésen

A második félidőben hullámvölgybe került a SERCO UNI Győr, de így is simán nyerte meg az utolsó felkészülési mérkőzését, melyen a szlovák Piestasnke Cajky volt az ellenfél.

Kisalföld.hu

Kiss Virágék (fehérben) összességében biztosan győztek.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

SERCO UNI Győr–Piestanske Cajky 83–69 (15–11, 30–16, 17–26, 21–16)

SERCO UNI Győr: Angyal 5/3, Mészáros, Dubei 3, Goree 9/3, Kiss V. 18/3. Cs.: Garbin 18/12, Telenga 10, Bach 10, Dombai 10/6, Ács. Edző: Cziczás László.

Piestanske Cajky: James 13/3, Herminjard 8/6, Tausová 4, Mitrasinovic 15/6, Moravcíková 4. Cs.: Szmereková, Buknová 7, Vandlíková 2, Jakubceková 2, Igbokwe 14. Edző: Peter Jankovic.

A győri csapatból hiányzott a gyógyuló Ruff-Nagy Dóra, az U23-as 3x3-as vb-ről visszatért, de pihenőt kapó Wentzel Nóra, valamint a WNBA-ben szereplő Bridget Carleton.

Másfél perc után Kiss Virág szerezte az első kosarat, majd ugyanő duplázta meg az előnyt. A vendégek 6–0 után a 4. perc elején találtak be először. Már 12–3 is volt a hazaiak javára, de a negyed végére négy pontra feljöttek a szlovákok (15–11). A 13. percben 22–13-ra vezetett az UNI Győr. Állandósult a tíz pont fölötti különbség. A  nagyszünetre Goree hármasának is köszönhetően 45–27-es győri vezetéssel mehettek a csapatok. A második félidőben 60–40 után egy 11–0-val feljött a Piestanske Cajky (60–51), mely tovább folytatta a zárkózást az utolsó tíz percben (33. perc: 62–57). Dombai triplájával, Garbin közeli kosarával megduplázódott a győri előny. Ez lendületet is adott a házigazdáknak, akiknek a játékában a második félidőben volt egy kisebb hullámvölgyük, összességében mégis simán nyerték a mérkőzést.

Cziczás László: – Törekszünk a maximumra, már ebben a korai szakaszában a szezonnak. Voltak biztató momentumok, sok minden visszaköszönt az edzésmunkából. Az út legelején járunk, hét új játékosunk van, és hogy ez összeérjen, rengeteg idő kell. Nem idegeskedünk, nem kapkodunk, próbálunk a jó dolgokból építkezni. Természetesen a hibákat is ki fogjuk elemezni, sőt, kis is fogjuk javítani.

Darcee Garbin: – Jó három negyedet játszottunk, de már a harmadik sem volt azon a szinten, amit szerettünk volna. A félidő után kicsit bentmaradtunk az öltözőben. Szerencsére ez még csak a felkészülés, keressük, miben kell fejlődnünk. Jövő héten biztosan a lepattanózás és a védekezés lesz előtérben edzéseken. Még mindig csak keressük egymást, most térnek vissza játékosok a válogatottól. Pozitív jel, hogy jönnek győzelmek is, de majd március-áprilisban kell jól teljesíteni, amikor a legfontosabb.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában