Kihívások

19 órája

Freddie fagyizóját is veszélyezteti az áradás

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie is komoly kihívásokkal néz szembe a hazánkat sújtó árhullám következtében. A győri születésű énekes tavaly nyitotta meg kézműves fagylaltozóját a Duna-kanyarban, amely azonban ártérben található, ezért sürgős intézkedések voltak szükségesek ahhoz, hogy a víz elől menteni lehessen azt, ami menthető. Így kiürítették az egész üzletet.

Kisalföld.hu

Forrás: Bors

Fotó: Németh András Péter

Freddie szomorúan mesélte, hogy ekkora várható vízmagasságnál elfogadta, hogy minden víz alá fog kerülni. 

Sajnos az első pillanattól kezdve teljesen egyértelmű volt, hogy a víz be fog törni. Hogy mellkasig vagy derékig fog érni, tulajdonképpen teljesen mindegy, hiszen az aljzatok mind víz alá fognak kerülni és akár hetekig is eltarthat, most két hetet jósolnak, el lehet képzelni, mi marad utána. Győri származású vagyok, pontosan tudom, mit jelent homokzsákokat pakolni, eszméletlen sokan vannak kint a gátakon, országszerte. De bármekkora veszély is van, jó látni és tapasztalni, hogy mennyire összekovácsolódunk ilyen helyzetben, és nem kérdez senki semmit, csak csinálja, önzetlenül.

Az énekes elmondta, boldoggá teszi, hogy a nehéz helyzetben mennyire szorosra zárnak az emberek. „Ha van bármi szép, jó abban ami most történik, akkor az az önzetlen segíteni vágyás, feltétel nélküli probléma felismerő készség felszínre törése. A káoszban, amiben élünk, kicsiny megnyugvást jelent számomra az, ha az ember bajba kerül, van kihez érdemben fordulnia, sőt, sok esetben a kérdést megelőzően már megérkezik az érdemi segítség.” - írta Instagram posztjában a SzerencseSzombat műsorvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában