Labdarúgás

2024.09.16. 13:02

Megyei foci - Vendégsiker Ménfőcsanakon, gólzáporos DAC-győzelem Győrött + edzői nyilatkozatok, tabella, fotók, videó

Mindössze három mérkőzést játszottak le a fordulóból

Szeitz Tibor

Ménfőcsanakon jól előkészített pályán játszhattak a csapatok.

Fotó: Csapó Balázs

Lavill-Ménfőcsanak–Ko­­roncó 1–3 (0–3)
Ménfőcsanak, 150 néző. V.: Bognár Réka. 
Ménfőcsanak: Varga R. – Bartal, Kalmár, Béres, Korsós, Puskás, Németh M. (Nagy L.), Buruzs, Fekete Sz., Vajda, Horváth A. (Fésűs). Edző: Nemes Ferenc. 
Koroncó: Kokas – Fekete M., Szabó Zs. (Sipőcz), Nagy P., Bieder, Nagy B. (Horváth M.), Lampert, Vörös Torma, Görcs, Horváth R., Présinger. Edző: Makkos Tamás. 
Gsz.: Buruzs, ill. Görcs, Szabó Zs., Fekete M. 
A késő őszi időjárás ellenére jól előkészített pályán bátran kezdte a mérkőzést mindkét csapat. A 7. percben egy bal oldali szöglet után Görcs kilőtte a bal alsó sarkot. 0–1. Öt perccel később egy újabb szöglet után Szabó Zs. fejelt a hálóba. 0–2. Alig néhány támadás futott ez­­után a pályán, amikor Fekete M. egy védelmi hiba után három­­ra növelte a Koroncó előnyét. 0–3. A félidő közepén találóan jegyezte meg egy szurkoló, hogy egy hete ilyenkor ivószünet volt, most pedig gólszünet. Valóban stabilizálódott a Csanak védekezése, a Koroncó pedig kihagyta az adódó lehetőségeit. A szünet után mindkét csapat megpróbált változtatni az eredményen, de a helyzetek itt is, ott is kimaradtak. Jó egyórányi játék után a kilépő Buruzs szép gólt lőtt a bal alsó sarokba. 1–3. Az utolsó negyedórára cserékkel próbált frissíteni a hazai csapat, egymás után alakította ki helyzeteit, de azok sorra kimaradtak. 
Az első félidőben a Koroncó negyedóra alatt olyan előnyt alakított ki, amely végső győzelméhez elegendő volt. Szünet után a feljavult Csanak mindent megpróbált az eredmény megváltoztatására, de csak szépíteni tudott. 
Jók: Korsós, Fekete Sz., ill. Fe­­kete M., Nagy P., Görcs, Présinger. 
Nemes Ferenc: – Ha a Koroncó csapatával játszol, nem engedhetsz meg olyan negyedórát, amikor nem százszázalékosan koncentrálsz. 
Makkos Tamás: – Az első félidőben megszerzett biztos vezetés tudatában a második félidőre visszaesett a teljesítményünk, de ez nagyban köszönhető annak, hogy három hete egyfolytában szerda, szombat ritmusban játszottunk. 
Kocsis-Katona Imre

Intertech-Kapuvár–Davita Food-Gönyű 4–0 (0–0)
Kapuvár, 250 néző. V.: Vőcsei. 
Kapuvár: Gruttó – Winkler, Kalmár D. (Dezamics), Kapa Martin, Farkas Z., Árki (Varga T.), Kelemen M., Molnár M. (Schillinger R.), Sárándi (Schillinger D.), Kapa Márkó, Baranyai (Kapui). Edző: Varga Péter. 
Gönyű: Pólics – Szilvágyi (Szabó S.), Varga P., Varga Zs. (Milos), Koncsag (Altrichter), Tarcsa, Siska (Kurdi), Kovács K., Végh P., Bodó. Edző: Balog Zoltán. 
Gsz.: Winkler (2), Schillinger R., Farkas Z. 
A hazai csapat nehezen törte fel szívós ellenfele védekezését, de végül sima győzelem lett a vége. 
Jók: Kapa Martin, Schillinger R., Kelemen M., Sárándi, ill. Pólics, Tarcsa. 
Varga Péter: – Köszönjük a zord idő ellenére kilátogató nézőink buzdítását. Tartoztunk annyival, hogy ezt gólokkal háláljuk meg, ami csak a második félidőben sikerült. 
Balog Zoltán: – Érthetetlen számomra a negyedórás összeomlás. Támadójátékunk az elvárható szint alatt volt. Gratulálok a Kapuvárnak. 
Varga József

DAC Nádorváros–Győrszentiván 8–0 (2–0) 
Győr, 150 néző. V.: Szikra G. 
DAC Nádorváros: Kiss A. – Vadász, Póczik, Vaganjan (Forgó), Lengyel (Bessenyei), Horváth M., Peisser (Mada­­rász), Bata, Virág (Csonka-Rajky), Széles, Domján (Makkos M.). Edző: Mayer János. 
Győrszentiván: Szabó K. – Farkas, Sáhó, Imre, Horváth B., Böcz (Nagy D.), Szabó P. (Bieder), Tóth R., Kovács L. (Csemez), Kiss B. (Bonnyai), Gombos (Takács P.). Edző: Kovács Zsolt. 
Gsz.: Horváth M. (4), Bata M. (2), Domján, Bessenyei. 
Az első félidőben bátran felvállaló támadójátékával kétgólos előnyt szerzett a DAC. A második játékrészt formás hazai akciók és szép gólok jellemezték. A DAC ilyen kü­lönbséggel is megérdemelten nyert. 
Jók: mindenki, ill. Szabó K., Horváth B. 
Mayer János: – Remekül játszottunk és ilyen különbséggel is megérdemelt sikert arattunk. 
Kovács Zsolt: – A mérkőzésen ismét a tanulószerepet osztották ránk, de felemeljük a fejünket, és megyünk tovább az utunkon. 
Kalmár László

Az Üstökös FC Bácsa–Abda-VVFK Bau, a Rajczi Beton-Fertőszentmiklós–Győrújbarát, a Credobus Tehetségközpont–Vitnyéd, a Mezőörs–Hegykő és a Győrújfalu–Csorna mérkőzéseket a rossz időjárás, illetve a kupaforduló miatt később rendezik. 

A bajnokság állása
 

 1.Koroncó651025516
 2.Mezőörs550016415
 3.Kapuvár641116713
 4.Hegykő53119710
 5.Csorna43011419
 6.DAC63031259
 7.Bácsa5221968
 8.Abda5212697
 9.Győrújbarát520310126
 10.Ménfőcsanak62047126
 11.Gönyű62043176
 12.Vitnyéd4121765
 13.F.-szentmiklós51226115
 14.Győrszentiván61146224
 15.M.-óvár II50142131
 16.Győrújfalu50053140

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában