Labdarúgás

2024.09.16. 19:06

Megyei párharc lesz a kupában - Mosonmagyaróvárra utazik majd az ETO

Hétfőn tartották a Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását, amelyen eldőlt, hogy az ETO a Mosonmagyaróvár vendége lesz a 4. körben.

Szeitz Tibor

Az ETO ezúttal is alacsonyabb osztályú ellenfelet kapott, Mosonmagyaróvárra kell utaznia.

Fotó: Facebook/eto

Hivatalosan négy Győr-Moson-Sopron vármegyei együttes jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.
A 3. fordulóban az NB I-es ETO, a másodosztályú Gyirmót és az NB III-as FC Sopron is magabiztosan győzött. A harmadosztályú Credobus Mosonmagyaróvár tizenegyesekkel jutott tovább, míg a  vármegyei I. osztályban szereplő Csorna egygólos vereséget szenvedve búcsúzott a sorozattól. Játék nélkül esett ki (bár a sorsolást közvetítő műsorban jelezték, a továbbjutó kapcsán nincs még hivatalos döntés) a Mező­örs, amely a rengeteg csapadék miatt szerette volna elhalasztani a Paks elleni mérkőzését, ám az MLSZ versenybizottsága nem hagyta jóvá a két csapat által választott időpontot.
Hétfőn megtartották a 4. forduló sorsolását, amely szerint lesz Győr-Moson-Sopron vármegyei párharc is a találkozók között, ugyanis az ETO majd Mosonmagyaróvárra utazik. A Gyirmót az NB III-as ESMTK vendége lesz, míg az FC Sopron a másodosztályú Soroksárt fogadja. A 3. fordulóval ellentétben itt már nem volt kiemelés. 
Az 1-7. forduló mérkőzésein, ha a két csapat között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Amennyiben a két csapat azonos szintű bajnoki osztályban játszik, akkor az a pályaválasztó, amelyik a korábbi fordulókban kevesebbszer volt pályaválasztó. Ha így sem dönthető el a pályaválasztás, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.

A 4. forduló párosítása: Tiszafüred (NB III)–Ferencváros, BVSC-Zugló (NB II)–Újpest, Budapest Honvéd (NB II)–Mezőörs/Paks, Mezőkövesd (NB II)–Debreceni VSC, Szentlőrinc (NB II)–Zalaegerszeg, Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)–ETO FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–MTK Budapest, Fehérvár FC–Kazincbarcika (NB II)/DVTK, Ajka (NB II)–Nyíregyháza, Karcag (NB III)–Kecskeméti TE, Tatabánya (NB II)–Puskás Akadémia, FC Sopron (NB III)–Soroksár (NB II), Balatonalmádi (megyei I.)–Kisvárda (NB II), ESMTK (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II), Tarpa (megyei I.)–Iváncsa (NB III), Gödöllő (megyei I.)–Dorog (NB III).
A forduló hivatalos játéknapja: október 30., szerda. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Döntetlen esetén 2x15 perces hosszabbítást játszanak a csapatok, ha abban sincs döntés, akkor tizenegyesek következnek.
A nyolcaddöntők jövő február 26-án, a negyeddöntők április 2-án lesznek. Az elődöntőket április 23-án tartják,   a  döntőt május 14-én a Puskás Arénában rendezik.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában