Megmérettetés

2024.09.14. 15:02

Szakmák olimpiája soproni diákokkal

Jelenleg is zajlik a szakmák olimpiája (WorldSkills) Lyon-ban, ahol a világ több mint 65 országából 1383 versenyző érkezett, hogy 59 szakmában összemérje tudását, köztük három soproni fiatallal.

Kisalföld.hu

A WorldSkills Lyon 2024 (szakmák olimpiája) lehetőséget ad a világ legkiválóbb fiatal szakembereinek, hogy bemutassák képességeiket és megosszák szenvedélyüket több százezer látogatóval.

Szakmák olimpiája
Szakmák olimpiája szeptember 10 és 15-e között zajlik Lyon-ban Fotó: Soproni Szakképzési Centrum

Szakmák olimpiája

Magyarország 21 szakmában 25 tehetséges versenyzőjével vesz részt a megmérettetésen: ács, ápolás és gondozás, autószerelő, bútorasztalos, épületasztalos, festő-díszítőfestő, fodrász, grafikus, informatikai rendszerüzemeltető, ipari robotika (páros szakma), ipar 4.0 (páros szakma), kertépítő (páros szakma), mechatronika (páros szakma), pék, szárazépítő, szépségápoló, szoftverfejlesztő, villanyszerelő, virágkötő, víz-, gáz-és fűtésszerelő, webfejlesztő

Nagy büszkeség számunkra, hogy a magyar csapat három tagja a Soproni SZC Handler Nándor Technikum diákja: Dely Bianka Virág grafikus, Horváth Gertrúd fodrász és Németh Gergő festő-díszítőfestő. Innen is szurkolunk nekik, hajrá - közölte a Soproni Szakképzési Centrum.

szakmák olimpiája
Németh Gergő festő-díszítőfestő kategóriában méretteti meg magát Fotó: Soproni Szakképzési Centrum

A párizsi Olimpia fényesen csillogó magyar sportsikereit követően, most azon elhivatott fiatal szakemberekre fókuszál egy ország, akik 21 versenyszámban mutatják meg szakmai tudásukat és bizonyíthatják, hogy a világ legjobbjai között vannak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában