Szakmai tapasztalatok

Tegnap, 11:35

Kick-off megbeszélést tartottak Sopronban a német hallgatóknak

A közelmúltban rendezték meg a Soproni Egyetem és FOM Hochschule für Oekonomie & Management együttműködési megállapodás keretében érkező 10 elsőéves doktorandusz hallgatók számára szervezett intenzív hetet.

Kisalföld.hu

A német doktorandusz hallgatók nemcsak szakmai tapasztalatokat szereztek, hanem felfedezhették Sopron város kulturális és természeti értékeit is. Fotó: Soproni Egyetem

A német doktorandusz hallgatók számára szervezett eseményt prof. dr. Alpár Tibor, rektorhelyettes, prof. dr. Széles Zsuzsanna, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja, valamint dr. Pappné Vancsó Judit, a kar dékánhelyettese és prof. dr. Obádovics Csilla, a Doktori Iskola vezetője nyitották meg, köszöntve a hallgatókat.

Az intenzív hét során a doktoranduszok megismerkedtek egymással és az oktatókkal, valamint betekintést nyertek a doktori iskola működésébe és követelményrendszerébe, melyet prof. dr. Obádovics Csilla, a doktori iskola vezetője mutatott be. A program részeként kutatásmódszertani és tudományos szakirodalom kutatáshoz segítséget nyújtó kurzusokon vettek részt, amelyeket prof. dr. Oliver Gansser, a FOM oktatója tartott. A hallgatók lehetőséget kaptak a választott tantárgyak és egyéni konzultációk teljesítésére.

Az itt tartózkodás alatt a résztvevők nemcsak szakmai tapasztalatokat szereztek, hanem Pakai Dorottya doktoranda hallgató vezetésével felfedezhették Sopron város kulturális és természeti értékeit is. Az esemény zárásaként a hallgatók egy záró esemény keretében értékelték a hetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában