AI az oktatásban

Tegnap, 12:16

Mesterséges intelligencia pedagógus szemmel Sopronban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 14. alkalommal rendezte meg Média- és internetkonferenciáját „Tegyünk együtt egy jobb internetért!” címmel. Az eseményen mintegy 40 elismert szakember tartott előadást, közöttük számos pszichológus, egyetemi oktató, etikus hekker, újságíró, influenszer, családbiztonsági szakértő, nyelvész és IT szakember.

Kisalföld.hu

Kissné dr. Zsámboki Réka, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánhelyettese "Kütyügenerációk" című előadása során beszélt arról, hogy mit jelent és milyen hatásai vannak a 21. századi technológiai fejlődésének. Fotó: Soproni Egyetem

A Magyar Telekom Székházban tartott rendezvényen Kissné dr. Zsámboki Réka, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánhelyettese "Kütyügenerációk" című előadása során beszélt arról, hogy mit jelent és milyen hatásai vannak a 21. századi technológiai fejlődés következtében kialakult digitális enkulturalizációnak és a virtualizációnak, miért fontos a szülők és a pedagógusok szerepe, felelőssége és edukációja, illetve hogyan lehetne a mesterséges intelligenciát - adekvát módon - alkalmazni az oktatásban.

A délutáni kerekasztal-beszélgetésben az "AI vs. gyerekek: Barát, eszköz vagy kihívás?" témában Kissné Zsámboki Réka, egyetemi oktató, neveléstudományi kutató, Makay József kiberbiztonsági szakértő, Csermák Szabolcs etikus hekker és Frey Krisztián kiberbiztonsági szakértő beszélgettek a mesterséges intelligencia különböző felhasználási területeiről, a többi között a ChatGPT-jelenségről. A beszélgetés moderátora Kotroczó Dóra, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hotline és kiberbiztonsági szakértője volt.

A konferenciát követően kötetlen beszélgetésekre került sor, melynek eredményeképp a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara újabb szakmai szervezetekkel és felsőoktatási partnerekkel működhet együtt a szülők edukációja terén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában