Segítenek

2024.09.13. 19:00

Bizalmat kapnak a szakemberek - Konferenciát rendeznek a hét végén Győrben

A bizalom keresése napjainkban címmel rendez szakmai rendezvényt a hét végén a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) és a Győr-Moson-Sopron Megyei Anima Mentálhigienes Egyesület Győrben.

Kisalföld.hu

 A 38. ország konferenciát péntek délután a városházán dr. Dézsi Csaba András polgármester, Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára és Dudás Erika, a LESZ elnöke köszöntötte, majd sor került a Szabó Pál díj és más elismerések átadására. 

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.
Fotó: Csapó Balázs

– A konferencián egyrészt köszöntjük az 50 éves jubileumát ünneplő győri szolgálatot, másrészt az öngyilkosság megelőzésének világnapjához kapcsolódik. A szombati előadások az öngyilkosság megelőzéséről is szólnak. Mintegy 200-230-an vesznek részt a három napon a programokon, önkéntesek, az állami és szociális szféra képviselői. Konzultációt szeretnénk az állami és civil szféra között a lelki elsősegély telefonszolgálat tevékenységével kapcsolatban, ami azért fontos, mert az önkéntesek munkájuk során nagyon sok olyan tapasztalatot felhalmoztak, ami társadalmi problémákhoz kapcsolódnak és annak megoldását segítik elő. Ha ez a tapasztalat állami eszközökkel találkozna, hatékonyabbá lehetne tenni a hívók problémájának megoldását – összegezte a konferenci lényegét kérdésünkre Dudás Erika, a LESZ elnöke. 

Dudás Erika  és Nagy-Vargha Zsófia Szabó Pál díjat adott át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek.
Fotó: Csapó Balázs

A konferencián két Szabó Pál díjat adtak át. Dr. Szabó Pál ideg- és elme szakorvos, pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi docens, az orvostudományok kandidátusa az első magyar lelkisegély telefonszolgálatot 1970-ben alapította Debrecenben, és a szolgálat szinte azonnal tagja lett a nemzetközi szervezetnek. A nevéhez fűződő magas rangú kitüntetést minden évben szakmai munkában kiemelkedő teljesítményt nyújtott szakembernek ítéli a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Országos Szövetségének Elnöksége. Az idén munkája elismeréseként dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere és dr. Jávor László, a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kapta a díjat. Az önkéntesek díjazása után az 50 éves győri szolgálatról Petrik Mihály alapító tag, a LESZ elnökségi tagja számolt be, majd dr. Varga Gábor szakmai vezető, a LESZ tiszteletbeli emlékezett vissza az eltelt időszakra.

 Dudás Erika és Nagy-Vargha Zsófia Szabó Pál díjat adott át dr. Jávor László főigazgató részére.
Fotó: Csapó Balázs



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában