Isteni Megváltó Leányai

2024.09.17. 19:00

Szerzetesrendre emlékeznek Szilban

Kisalföld.hu

Az Isteni Megváltó Leányai szerzetesrendről emlékeznek meg szeptember 21-én, szombaton délután három órától Szilban a Zárdamúzeumban, a régi iskola épületében. A rend történetének legmegrázóbb napjairól, a feloszlatás időszakáról lesz szó, illetve a kiútkeresésről. A szétszóratás és megaláztatás után a megtörhetetlen hit és az örök folytatás reménye Istenért, a hazáért, a falvakért, a közösségekért vitte mindig a rend tagjait előre. 
A szili rendezvényen köszöntőt mond Lengyel Oszkárné a Szili-kút Népfőiskola képviseletében, és bemutatja a megújult múzeumot. Paréj-Farkas Katalin történész, PhD-hallgató Megváltós nővérek a falvak szolgálatában címmel tart előadást. Ezután kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség. 
A szili iskolában isteni megváltós nővérek tanítottak a szétszóratásig, a múzeumban nekik is emléket állítanak a tárlat készítői. Látható az épületben például a csaknem eredeti állapotában megmaradt, helyre- és visszaállított zárdakápolna is. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában