Riasztó, zárak

12 órája

Így védjük a kétkerekűt! Biztonsági szakember adott tanácsokat a soproni rendőröknek

Még a bűnmegelőzési rendőrök is hasznos tanácsokat kaptak egy soproni kerékpárbolt tulajdonosától, Németh Frigyestől - írta közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

A szakember a rendőrségnek elmondta: 

Ha a biztonságról van szó: könnyű, erős, olcsó… nem létezik.

 A mikromobilitási eszközök védelme érdekében pedig az alábbiakat ajánlja:

  • Ellenőrizzék meglévő zártípusukat. A zárak biztonsági besorolása 1-10-ig terjed, így akár többféle zárat is alkalmazhat.
  • Az úgynevezett hajtogatható lamellás (Zollstock) típusú zárakat a legnehezebb eltávolítani, ezért a szakemberek a biztonság érdekében mindenképpen ezt részesítik előnyben.
  • A rögzítés mindig valamilyen stabil, erős tárgyhoz történjen.
  • A kerékpárriasztó egy-egy bűncselekmény megakadályozása érdekében sokszor nagyon hasznos szolgálatot tehet.
Forrás: police.hu

A kétkerekű járművek védelme érdekében fogadják meg a rendőrség tanácsait:

  • Lehetőség szerint forgalmas, jól látható helyen, térfigyelő kamera látószögében rögzítsék eszközeiket.
  • A Bikesafe regisztráció mellett helyezzenek el úgynevezett titkos jelölést a járművön, amit fényképfelvétellel is dokumentáljanak.
  • Ha a szabályos, felelős rögzítés ellenére mégis eltulajdonítják a járművet, azonnal tegyenek feljelentést a rendőrségen.
  • Ezzel egyidőben ajánlott felkeresni a kerékpárárusító internetes oldalakat, ahol esetleg felismerhetik kerékpárjukat, és jelezhetik az ügyben eljáró nyomozóknak.

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a bűncselekmények megelőzése, az áldozattá válás megakadályozása érdekében a város különböző részein elhelyezett plakátokon hívják fel a lakosság figyelmét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában