Árvíz 2024

6 órája

Nagybajcsnál tetőzött a Duna – Kikapcsolta az áramot az E.ON

Nagybajcsnál csütörtökök órákon át tetőzött a Nagy-Duna 858 centiméterrel, közölte a vízügy.

Kisalföld.hu

Fotó: E.on

Vonul lefelé az árhullám az országban, minden érintett területen folyik a védekezés. A ciklon távozása után az elmúlt 24-36 órában már sehol sem volt említésre méltó csapadék a vízgyűjtőkön, a tetőzést követően lassú apadás zajlik már a felsőbb szakaszokon. 

Győrött a III. fokozatnál magasabb tetőzésre lehet számítani. 

A Rába Győr belvárosban, a Bécsi kapu térnél található mércén majdnem hat méteres magasságot ért el. Teljesen körbevette a víz az ártéren található, már a múlt hét végén bezárt Magyar Vilmos uszodát, a folyó szétterült a Dunakapu térnél, a Káptalandomb alját nyaldossa. 

Az E.ON Hungária Csoport lapunkat arról tájékoztatta, hogy több mint 150, a Duna áradása miatt veszélyeztetett helyen kapcsolta ki biztonsági okokból az áramot. Közölték, hogy az óvintézkedésekre az ügyfelek élet- és vagyonbiztonságának megóvása érdekében volt szükség. A biztonsági kikapcsolásokra elsődlegesen Vének, Kisbajcs és Győr egyes területein volt szükség, összesen 86 ügyfelük érintett ebben, legtöbbjük a véneki üdülőövezetben. Ezek a helyszínek ártérhez közeli területek, jellemzően üdülőövezetek, nyaralók kerültek veszélybe az árhullám miatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában