Fogyasztói szokások

2024.09.14. 10:00

A helyi termékeket népszerűsítik Győrben

Kisalföld.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara folytatja júniusban indított szakmai rendezvényét helyitermék- és értéktári kiállítással, valamint kóstolóval egybekötve. „A Hagyományunk és értékünk alapjai” című rendezvény szeptember 18-án lesz Győrben, a kamara Bálint Mihály utcai székházában. Az esemény kapcsán Németh Gergely kamarai elnök elmondta, a multik és a helyi termelők békés egymás mellett élése fontos és lehetséges. Céljuk a helyi termékek és a hagyományok népszerűsítése, valamint a helyi közösséghez való tartozás elősegítése. 

A Széchenyi István Egyetem bemutatja majd kutatását a helyi termékekről, a fogyasztói szokásokról, míg a vármegyei értéktárbizottság ismerteti az értéktárban szereplő nemzeti értékeket, az agrár- és élelmiszer-gazdaságot, és a hozzá kapcsolódó vidéki agroturizmust és vendéglátást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szigetközi Szatyor Alapítvánnyal együtt a rendezvény ideje alatt termelői bemutatót, kóstolót szervez, ahol hagyományos receptek alapján készített élelmiszereket kínálnak majd. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában