Múltidézés dübörgő motorokkal

2023.09.03. 07:07

Sok-sok megsárgult fotón elevenítjük fel a régi győri ralik hangulatát!

Egy hét múlva felbőgnek a motorok és főszerepet játszanak a ralipilóták a folyók városában. A több évtizeddel ezelőtti győri ralis képeket kérésünkre Kozma Endre, a Régi Győri Pro Urbe-díjas szerkesztője válogatta.

Kisalföld.hu

Anno a Széchenyi téren sorakoztak fel a raliautók. Érdekesség, hogy a hetvenes években nyugati-európai pilótákat is engedtek indulni a győri futamon, igaz, az időeredményüket nem számították be a hivatalos rangsorba. Fotó: Régi Győr

Mint arról hírt adtunk, szeptember második hétvégéjén, több évtized után ismét raliversenyt rendeznek Győrben. A 2023. szeptember 8-10. között zajló WHB Győr Rally fénypontjának ígérkezik a Széchenyi István Egyetem campusát, valamint a Dunakapu teret is érintő belvárosi gyorsasági szakasz.

Az elmúlt hetekben két múltidéző ralis riport is közöltünk, már csak annak apropóján is, hogy Győr valaha a hazai ralizás egyik vidéki bástyája volt.

Végezetül pedig íme régi képválogatásunk az egykori győri ralifutamokról. Az 1975-ben a Kisalföldön átrobogó 7. Volán Rallye versenyről a napokban a Régi Győr is közölt múltidéző írást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában