Női kézilabda

4 órája

Tizennégy góllal győzött a Győri Audi ETO KC

A női kézilabda NB I-ben a Győri Audi ETO KC 40–26-ra győzött a Vasas otthonában.

Kisalföld.hu

Brattset Daléék simán győztek.

Vasas–Győri Audi ETO KC 26–40 (11–19)

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Kovács T., Mándli.

Vasas: Mészáros – MIHÁLY 6, Ferenczi 3, Juhász 3, Dubán 3, Szilovics 1, Oláh 1. Cs.: Balog (kapus), FARKAS J. 7/3, Domokos, Boldizsár, Dombi 2, Nagy N., Szabó L., Varjas, Mile. Edző: Konkoly Csaba. 

Audi-ETO: Győri – HOVDEN 7, Housheer 2, Jörgensen 3, BLOHM 8, DULFER 4, FODOR 4. Cs.: BRATTSET DALE 5, De Paula 2, Breistöl, Rédecsi 2, Keceli-Mészáros 3. Edző: Per Johansson.

Hétméteresek: 5/3, ill. 1/0. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a házigazda Vasas a 11. percig tartotta a lépést az esélyesebb győriekkel. Ekkor 6–5 volt a vendégek javára. Egy 5–0-ás rohammal elléptek aztán a zöld-fehérek, és innentől kezdve fokozatosan nőtt a különbség. A szünetre nyolcgólos előnyt alakítottak ki Per Johansson tanítványai, de már tíz gól is volt a két csapat között (9–19).

A fordulást követően is az Audi-ETO dominált, a 39. percben kétszer annyi lőtt gólnál járt, mint amennyit kapott (14–28). A folytatásban nagyjából ez a különbség állandósult, a végére is maradt a 14 gól. A hibátlan győri együttes magabiztosan hozta az újabb kötelező győzelmet.

Nyilatkozatok

Per Johansson: – Elég idős vagyok hozzá, hogy ismerjem a Vasas történelmét az 1982-es BEK-győzelmük óta. Fel is hívtam rá a csapat figyelmét, hogy nagy múltú ellenféllel találkozunk. Az elmúlt két hét nehéz volt, sok idegenbeli mecset játszottunk. A mérkőzésen a győzelem mellett az öt-egyes védekezésünk tovább csiszolása volt a célunk, ami az első félidőben jól működött. Összességében elégedett vagyok a győzelemmel.

Győri Alexa: – Az elején jól tartotta magát a Vasas, jó meccset játszottunk velük. Hálás vagyok az edzőmnek a bizalomért, és hogy ennyi lehetőséget kaptam. Örülök, hogy védésekkel hálálhattam meg mindezt, és a csapattársak jó védekezéssel segítettek.

Konkoly Csaba: – Ami bennünket illet, bosszantó volt, hogy amit elterveztünk, annak a bátortalanságunk szabott határt, sajnos gyámoltalanul kezdtünk. Bár nem nőtt annyira az olló az első tíz percben, az a bizonytalanság, ami jellemzett bennünket, az első félidőre rányomta a bélyegét. A félidőben sikerült kicsit rendezni a sorokat. Jobbnak érzem magunkat annál, hogy igába hajtsuk a fejünket. A második félidőben már voltak olyan momentumok, fellángolások, amelyekre építhetünk a saját rangadóinkon.

Farkas Johanna: – Nagyszerű ilyen csapat, világklasszis játékosok ellen játszani. Az első félidőben talán túlságosan tiszteltük is őket. A második félidő miatt büszke vagyok a csapatra, mert periódusokban jól játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Erre kell építenünk a folytatásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában