Női kosárlabda

4 órája

Második meccsét is elveszítette az Euroligában a SERCO UNI Győr

A hazaiak már több mint húsz ponttal is vezettek, végül 14 ponttal verték a SERCO UNI Győrt a női kosárlabda Euroligában.

Kisalföld.hu

Küzdött, harcolt a zöld mezes győri csapat, de fejet hajtott ellenfele előtt.

Fotó: fiba.basketball

ZVVZ USK Praha–SERCO UNI Győr 82–68 (17–10, 28–24, 25–16, 12–18)

Prága, női Euroliga-mérkőzés, D csoport, 2. forduló. V.: Dahra (francia), Värv (észt), Matuszewska (lengyel).

ZVVZ USK Praha: Voracková 7/3, CONDE 26/6, Ayayi 10/3, Vyoralová, HARRISON 16. Cs.: HOF 18, Pribylova, Andelova 5/3, Sipová. Edző: Natalia Hejková.

SERCO UNI Győr: DUBEI 14/12, Dombai 8/6, Bach 3, Garbin 8/3, KISS V. 13. Cs.: Angyal 10/3, Wentzel 2, Goree 6, Telenga 4. Edző: Cziczás László.

A 4. perc végén 8–5-re vezettek a győriek. A folytatásban viszont rendezte a sorokat a cseh bajnok, mely egy 8–0-val fordított, és a szakasz végére hétpontos előnyt épített ki. A második negyedben a prágaiak már 38–21-re is vezettek. A félidő hajrájában 39–32 is volt, Angyal kosara zárta le a meccs első felét, ezzel 45–34 volt oda. A fordulást követően 5–0-val nyitott a Prága, Kiss Virág dobta az első vendégkosarat. A házigazd húsz ponttal vezetett (58–38), a szakasz 70–50-es állásnál zárult. Az utolsó tíz percben Angyal triplájával kapaszkodtak, majd irányítónk egy büntetőt is bedobott. Dubei hármasa után megint közelebb kerültünk ellenfelünkhöz (71–57), de visszaállt a húsz pont körüli hazai vezetés (78–59). A végén kicsit tudott kozmetikázni az UNI Győr, de a meccset simán nyerte a cseh együttes.

Cziczás László: – Sajnos az első félidőben a tizenhat eladott labdával olyan előnyt adtunk az ellenfélnek, amit nem tudtunk behozni, és nagyon jó formába lendült a hazai csapat a könnyű kosarak miatt. Nem tudtuk őket utolérni már a mérkőzés további szakaszában, de ettől függetlenül voltak olyan pillanatok, amelyek kifejezetten tetszettek, és a játék bizonyos szegmensében tudtunk fejlődni, erre pedig tudunk építeni a jövőben.

Angyal Barbara: – Sajnálom, hogy kikaptunk, de volt sok biztató jel a védekezésben, amiből szeretnénk tovább fejlődni a jövőben. Támadásban csökkentenünk kell az eladott labdáink számát. Ettől függetlenül összességében nagyot harcolt a csapat, és mindenki kitette a szívet-lelkét a pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában