Férfi kosárlabda

2 órája

Szoros csatában szenvedte el zsinórban negyedik vereségét a Sopron KC

A férfi kosárlabda NB I-ben a Sopron KC három ponttal maradt alul a Kecskeméttel szemben.

Kisalföld.hu

A soproniak fájó vereséget szenvedtek.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Kecskemét–Sopron KC 75–72 (23–12, 11–20, 19–17, 22–23)

Kecskemét, férfi NB I, 700  néző. V.: Goda, Nyilas, Sörlei.

KTE: WITTMANN 9/9, SINIK 20/6 , RAKICSEVICS 16/6, Lee 12/6, KARAHODZIC 18. Cs.: Schöll, Ivkovic, Tóth B., Körmendi. Edző: Stojan Ivkovic.

SKC: EDWARDS 14/6, Fofana 9, Meszlényi 3/3, KUCSERA  17/9, Molnár M. 4. Cs.: Takács 2, Mucius 4, GARRETT 10, Fazekas 6/6, Csendes, FLASÁR 3. Edző: Gasper Potocnik.

Meszlényi és Kucsera révén két triplával indítottak a soproniak. Utóbbi vezérletével 10–2-re elléptek a vendégek, ám a negyed derekán egy Lee révén feljött a KTE. A negyed második felére szétesett az SKC, és egy 21–2-es rohammal 10 pont fölötti előnyt szereztek a hazaiak. Garrett kosaraival és Edwards hármasával 7–1-gyel kezdte a második etapot  a zónára váltó SKC. Wittmann dobott triplát, szakasz közepén tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a KTE. Kucsera és a szépet zsákoló Flasár révén egy 7–0-lal egy pontra feljött az SKC, és 2 pontos hátrányban volt a szünetben. A második félidő elején tartotta szűk előnyét a KTE, de tapadt rá az SKC.  Kucsera hármasára Wittmann felelt triplával. A negyed közepén a soproniak kapkodását kihasználva egy 9–1-gyel 10 ponttal elhúztak a hazaiak. A negyed végén egy Fofana vezette 6–0-lal négy pontra feljött az SKC. A záró etap elején tartotta öt pont körüli előnyét a KTE. A közepén Fazekas hármasával 2 pontra zárkóztak a soproniak, ám kapkodtak, Sinik vezérletével 8 ponttal ismét ellépett  a Kecskemét. A hajrában ezt megfelezte az SKC, sőt, volt labdája még közelebb kerülni ellenfeléhez, de kritikus helyzetekben ezúttal is hibázott, így nagy csatában alulmaradt.

Gasper Potocnik: – Ugyanaz történt velünk, mint az előző fordulókban. Nehéz most okosat mondani, de az biztos, hogy nem úgy teljesítünk, ahogyan azt szeretnénk, és most nemcsak az eredményességre gondolok, hanem a mutatott játékra. Védekezésben és támadásban sem teljesítettünk jól. Meg kell néznünk, hogyan tudjuk ezeket a hibákat minél gyorsabban javítani.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában