Női kosárlabda

2 órája

Megszerezte második győzelmét az Európa-kupában a Sopron Basket

Hazai környezetben francia riválist győzött le s Sopron Basket a női kosárlabda Európa-kupában.

Kisalföld.hu

Két forduló után a sárga mezes soproniak maradtak hibátlanok.

Fotó: Sopron Basket

Sopron Basket–Charnay Basket (francia) 75–63 (23–13, 27–26, 18–18, 7–6)

Sopron, női Európa-kupa, E csoport, 2. forduló, 800 néző. V.: Pipan (szlovén), Scholze (cseh), Van Hoye (belga).

Sopron: Reid 4, FRISKOVEC 11/9, BÖRÖNDY 11/3, VARGA A. 10/6, MONROE 19. Cs.: PAPP K. 11/3, Krivacevic 2, PAVLOPULU 7/3, Sitku. Edző: Gáspár Dávid.

Charnay: MAKANI 19/9, BALOGUN 10/6, CHABRIER 12/3, TABDI 8/6, Strautmane 4.  Cs.: Daramy 3/3, N'deye, Garrick 7/3, Desset. Edző: Stephane Leite.

Az első forduló két győztes csapata csapott össze, a Sopron hosszabbításban nyert Törökországban, a Charnay pedig simán verte a pöstyénieket. Az első percek váltott vezetése után a hazaiak kaptak hamarabb lábra, és Friskovec, valamint Monroe kosaraival egy 8–0-lal elléptek. A folytatásban tartotta előnyét a Sopron, a vendégek első 11 pontjából Makani nem kevesebbet, mint nyolcat "vállalt". A nyitó negyed hajrájában cserejátékosai, Pavlopulu és Papp kosaraival 10 pontra növelték előnyüket a zöld-sárgák.

A második etap elején váltva estek a kosarak, Makani triplát szerzet Böröndy 2+1-es akciója után. A negyed közepéhez közeledve Papp és Böröndy triplája után 13 pontra nőtt a különbség. A szakasz derekán állandósult a 10 pont körüli hazai előny, hogy ne legyen szoros a mérkőzés arról ismét a Friskovec–Monroe kettős "gondoskodott". Balogun hármasára Monroe felelt a félidő végén, 11 ponttal vezetett félidőben a Sopron.

A szünetben hazaiak a kelleténél pár perccel tovább "maradtak az öltözőben", hiszen Chabrier hármasa egy 10–0-s francia rohamot indított útjára, 1 pontra felzárkóztak Balogun–Chabrier–Makani trió vezetésével a harcosan, agresszíven kezdő vendégek. Gáspár Dávid érthető időkérése után Varga vetett véget a hazai "pontatlanságnak". Ez egy 7–0-s soproni rohamot indított útjára, átlendült a holtponton a vendéglátó, amely Varga két triplájára alapozva a negyed végére visszaállította a félidei 11 pontos különbséget.

A záró etap elején még "benézett" 10 pont alá a francia együttes, ám Pavlopulu triplája végképp megtörte a vendégek ellenállását. Az utolsó percek már sok hibával tarkított, alacsony színvonalú játékkal teltek, Gáspár Dávid együttese gond nélkül őrizte 10 pont fölötti előnyét, és a második félidő elején hullámvölgyét leszámítva magabiztos győzelmet aratva egyedüli veretlenként vezeti csoportját.

Nyilatkozatok

Gáspár Dávid: – Értékes győzelmen vagyunk túl, különösen amiatt, mert másik stílust képviseltek a franciák. Magasak, atletikusak, rengetegszer váltanak védekezést, melyhez nehéz volt alkalmazkodni. Ebben előbbre kell lépni, gyorsabban felismerni, amikor ennyire váltják a labdás 2-2 védéseket, és jobb kivitelezéseket végrehajtani támadásban. Első hazai Európa-kupa-meccsünk volt egy jó ellenféllel szemben, gratulálok a lányoknak a győzelemhez, örülünk neki. Szurkolóinknak pedig köszönjük a támogatást.

Jacinta Monroe: – Kemény meccs volt. Két eltérő játékstílus csatája. Bíztunk az edzői stáb által előzetesen kidolgozott taktikában, végig tartottuk magunkat hozzá, mely nagy győzelmet eredményezett.

Stéphane Leite: – Az első félidőben sok betörést engedélyeztünk, pedig készültünk a védésére. Túl sok pontot is kaptunk. Visszajöttünk a hátrányból, de nehéz ilyenkor az energiát sokáig fenntartani, így a hajrában nem voltunk elég frissek, hogy folytassuk az üldözésüket. Védekezésben nem teljesítettünk túl jól sem egyénileg, sem támadásban, de összességében örülök, hogy így is ilyen eredménnyel zártunk egy jó csapat ellen. Várjuk a hazai találkozót ellenük.

Paula Strautmane: – A mérkőzés elején az öltözőben maradtunk. Nem a legjobb védekezésünket nyújtottuk az első félidőben, hagytuk futni ellenfelünket. Intenzív szezon elején vagyunk, javítanunk kell.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában