Az ősz várva várt összecsapása

9 órája

Rangadó előtt - A külföldi ETO-játékosokkal külön beszélnek a Fehérvár elleni meccs fontosságáról

Izgalmas presztízsmérkőzésre van kilátás szombaton. Az OTP Bank Ligában az ETO a Fehérvárt fogadja. Lipták Zoltán hazai sikert vár.

Papp Győző

Lipták Zoltán: Biztos vagyok benne, hogy a körülményekhez képest telt ház és kiváló hangulat fogadja majd a csapatokat. Fotó: eto fc

Lipták Zoltán, az ETO FC Győr magyar bajnok labdarúgója két és fél éve akasztotta szögre azt a bizonyos futballcsukát, azóta edzőként dolgozik. Előbb az ETO FC utánpótlásában kapott munkát, napjainkban pedig az első csapatnál Borbély Balázs egyik segítője a szakmai ­stábban.

ETO
Lipták Zoltán. Fotó: etofc

Nagyon jó érzés, hogy az ETO visszatért az NB I-be, és ebből én is kivehettem a részem – kezdi a népszerű Lipi. – Játékosként szerencsére sokszor megtapasztalhattam az első osztály légkörét, most pedig edzőként élhetek át hasonlókat. Amikor idegenben játszunk, az ottani stadionokban olykor elő is törnek bennem a régi szép emlékek. Az NB II-ben hiányzott ez a körítés, ez a hangulat, ami a mérkőzéseket körülveszi. És valljuk be, itt jóval magasabb a játék színvonala is.

Az ETO gyengén rajtolt a bajnokságban, az első négy mérkőzését elveszítette. Ezt követően azonban kiegyenesedni látszik a teljesítménye, a legutóbbi három találkozóján veretlen maradt: egy hazai győzelem és két idegenbeli döntetlen a mérlege.

Erősödött az ETO játékoskerete

„Nyilván nem lehetünk elégedettek a hét meccsen mutatott produkciónkkal, de az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy jó úton járunk – folytatja az edző. – Remek képességű játékosok érkeztek hozzánk szeptemberben, valóban erősítést jelentenek számunkra, velük stabilabb lett a csapatunk. Változtattunk a kezdeti játékfelfogásunkon, átálltunk az ötvédős rendszerre, ami egyelőre jól működik.”

A jobb eredmények hatására javult az öltözői légkör. Egy esetleges Fehérvár elleni siker viszont még tovább lendíthetne a játékosok és a szakmai stáb önbizalmán. „Tudjuk, hogy a szurkolóink is nagyon várják a szombati mérkőzést. Mivel a kerettagok többsége külföldi, ők nem ismerhetik a mérkőzés presztízsjellegét, de a héten már elbeszélgettünk néhányukkal a meccs fontosságáról, és a felkészítés szombatig folytatódik. Biztos vagyok benne, hogy a körülményekhez képest telt ház és kiváló hangulat fogadja majd a csapatokat.” 

Lipták Zoltán a pályafutása során Fehérváron és Győrben is játszott, most természetesen az ETO sikeréért szorít. 

Kilenc év után rendeznek ismét Győr–Fehérvár bajnokit, ettől természetesen még felfokozottabb a várakozás a mérkőzéssel kapcsolatban. Mi is izgalommal várjuk és készülünk az összecsapásra. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül megörvendeztetni a szurkolóinkat, és itthon tartjuk a három pontot

– említette végül Lipták Zoltán, az ETO FC asszisztens edzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában