Továbbjutottak a Magyar Kupában

2 órája

Örökrangadó előtt az ETO - Legutóbb ünnepeltek a győri zöld-fehérek a Fehérvár ellen + videó

Presztízsmérkőzést rendeznek szombaton Győrben. Az ETO a régi rivális Fehérvárt fogadja az NB I-ben.

Kisalföld.hu

Az ETO-nak helyén volt a szíve 2022-ben a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Fotó: nso

A hétvégén szombaton az ETO a Fehérvárt fogadja az OTP Bank Ligában. Győrben felfokozott várakozás övezi a két csapat találkozóját annak reményében, hogy a zöld-fehérek folytatják a jó bajnoki sorozatukat. Három forduló óta veretlenek a ligában, és a sorminta alapján is győri győzelemnek kellene következnie: DVTK 0–0, Paks 2–1, Újpest 0–0. Az örök rivális fehérvári csapatnál szintén nagy erőkkel készülnek a dunántúli rangadóra

ETO
Az ETO megérdemelten jutott az elődöntőbe. Fotó: szekesfehervar.hu

Az ETO a 2015-ös NB I-es kizárását követően kilenc évig alacsonyabb osztályokban szerepelt, így a két klub a bajnokságban nem találkozott egymással, a MOL Magyar Kupában viszont igen, mégpedig a 2021/22-es kiírásban. 
Az NB II-es zöld-fehérek meglepetésre előzetesen a sokkal esélyesebb Puskás Akadémiát is elbúcsúztatták, ilyen előzmények után következett 2022 március elején a Fehérvár elleni összecsapás. 
Két olyan csapat találkozott egymással a kupasorozat elődöntőjéért, amely abban az évben még egyetlen bajnoki meccset sem nyert meg: a MOL Fehérvár öt vereség után érkezett Győrbe, és a házigazda zöld-fehérek is csalódást keltően szerepeltek addig a Merkantil Bank Ligában.

Fordított és nyert az ETO

A fehérváriak játszottak némi fölényben az első félidőben, de nem látszott a játék képén az osztálykülönbség. A fehérváriak a 43. percben Petrjak révén megszerezték a vezetést, az ETO pedig a 71. percben Kiss M. szabadrúgásgóljával egyenlített. Egy perccel később Fiola megkapta második sárga lapját, így az utolsó 20 percben tíz emberrel játszott a „Vidi”. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de ezek kimaradtak, majd a 93. percben Stopira buktatta Óvárit a tizenhatoson belül, ezért büntetőhöz jutottak a győriek. Farkas pontosan lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, ezzel az ETO megnyerte a mérkőzést és biztosította helyét a MOL Magyar Kupa legjobb négy csapata között. 
A szurkolók végig nagyszerű hangulatot teremtettek a számukra is presztízsértékű összecsapáson, és a mérkőzés végén a játékosokkal együtt ünnepelték a továbbjutást. 
Szombaton pedig a három pontot szeretnék. 

Jegyzőkönyv

ETO FC Győr–MOL Fehérvár FC 2–1 (0–1) 
MOL Magyar Kupa, 6. forduló, 2022. március 4. 

Győr, ETO Park, 1800 néző. Vezette: Zierkelbach. 
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Forgács (Tamás K., 58.) – Vitális, Tuboly, Torma, Szimcso (Óvári, 67.) – Farkas B. (Bacsa, 94.). Vezetőedző: Klausz László. 
Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Bese (Nego, 61.), Stopira, Hangya – Rúben Pinto, Dárdai P. (Kodro, 90+3.), Lednev (Makarenko, 61.), Alef, Petrjak (Rus, 80.) – Nikolics N. (Bamgboye, 80.). Vezetőedző: Michael Boris. 
Gólszerző: Kiss M. (71.), Farkas B. (90+3., 11-esből), ill. Petrjak (43.). 
Kiállítva: Fiola (72.).  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában