Női kosárlabda

3 órája

Átgázolt a BKG-n is a Sopron Basket

A Sopron Basket hazai pályán 60 pontos győzelemet aratott

Kisalföld.hu

Papp Klaudiáék (fehérben) sima sikert arattak.

Fotó: Tóth Zsombor

Sopron Basket–BKG Príma Natura Szigetszentmiklós 103–43 (28–12, 19–11, 33–11, 23–9)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Söjtöry, Minár, Nepp.

Sopron: REID 8, FRISKOVEC 16/12, TOMAN D. 8, Varga A. 10, MONROE 14.Cs.: Böröndy 8, Sitku 9/3, KRIVACEVIC 13, PAPP 10/6, Pavlopulu 7/3. Edz: Gáspár Dávid. 

BKG: Koch 2, Rozman 3, HAINES 15/6, Zsámár P. 3/3, JUHÁSZ 9/3. Cs.: Kovács K. 4, Vári 2, Zsámár L. 4, Csoma 1,Szeitl, Kiss L. Edző: Armaghani Ármin.

Négy kisemberrel kezdett, és egyetlen centere, Juhász kosaraival tartotta a lépést a pontatlanul kezdő Sopronnal a BKG. Jöttek a cserék, érződött, hogy a hazai kispad jobb, a negyed második felében egy 11–1-gyel elhúzott a Sopron. A második etap elején hamar 20 pontra nőtt a különbség, majd váltva estek a kosarak, Friskovec vezetésével tartotta megnyugtató előnyét a Sopron.

A második félidőt Friskovec két és Pavlopulu egy triplájára építve egy 11–3-as rohammal indítva gyorsan 30 pont fölé növelték előnyüket és ezzel eldöntötték a mérkőzést a hazaiak, akik a harmadik negyed derekától nagy fölényben játszottak.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a csapatnak. Szépen dolgoztak, a fókusszal volt csak probléma a mérkőzés elején, de összességében a meccs egészét tekintve jól teljesítettünk. A következő feladatra koncentrálunk már a következő edzéssel. Köszönjük a szurkolók támogatását, hogy kijöttek és buzdították a csapatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában