Férfi kézilabda

2 órája

Kilenc góllal kapott ki az ETO University Szegeden

Az első félidőben sokáig döntetlenre állt az ETO University Szegeden, a végén kilenc góllal maradt alul, de a helytállása mindenképpen dicséretes volt.

Kisalföld.hu

Igazából mindkét csapat edzője és játékosai elégedettek lehettek.

Szeged–ETO University HT 38–29 (19–13)

Szeged, NB I-es férfimérkőzés, 2302 néző. V.: Hargitai, Markó.

Szeged: MIKLER – SOSTARIC 9/2, GARCIANDIA 4, Smárason 2, Kalarash 1, MACKOVSEK 5, Frimmel 3. Cs.: Thulin (kapus), Szepesi 1, Bodó 3, Jelinic 1, Bogojevic 1, Bánhidi 3, Toto 3, Szilágyi 2. Edző: Michael Apelgren.

ETO: Pásztor – Nagy M., Balogh Zs. 5/3, Bombac 3, Vajda 3, Bozovic 5, Hári 4/2. Cs.: Bősz (kapus), Gerdán, Pieczonka, Lang 4, Laurinyecz 1, Vilovski 2, Fazekas M., Dely 1, Dörnyei 1. Edző: Kilvinger Bálint.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5. Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Az első támadásból Bozovic hétméterest harcolt ki, melyet Balogh értékesített (0-1). A 10. percben 6–6-ot mutatott az eredményjelző. A 12. percben egygólos győri vezetésnél a hazaiak mestere kikérte első idejét a mérkőzésen, ezután 5–0-ás periódust produkált a Szeged. A 17. percben 12–8-as hazai vezetésnél Kilvinger Bálint is időt kért. A félidő utolsó tíz percére 13–10-es eredménnyel fordultak a csapatok. A játékrész végül hatgólos szegedi előnnyel zárult (19–13).

A második félidő két hazai góllal kezdődött, azonban ezután Hári és Bozovic is betalált (21–15). A 42. percben már kilenc gól volt a két csapat közötti különbség (28-19). Negyedórával a vége előtt továbbra is kilencgólos volt a különbség a két együttes között, mely a végéig megmaradt.

Kilvinger Bálint: – A lehető legtöbbet szerettük volna kihozni a mérkőzésből. Jól kezdtünk, de voltak hibáink, amit az ellenfelünk sikeresen kihasznált. A második félidőben pályára léptek olyan játékosok, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ezen a napon velünk voltak és biztattak bennünket.

Milos Bozovic: – Ez olyan mérkőzés volt, amelyből sokat tudunk tanulni. Jól kezdtük a találkozót, de a második félidőben jelentkező hibáinkat kihasználta a Szeged. Dolgozunk tovább és készülünk a következő összecsapásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában