Női kosárlabda

2 órája

NB I – Jobb volt a BEAC, nem csíptek a Darazsak

A reméltnél talán nagyobb különbséggel kapott ki a Darazsak Akadémia az ELTE-BEAC-tól.

Kisalföld.hu

A sárga mezes Darazsak Akadémiának esélye sem volt a BEAC ellen.

Fotó: hunbasket.hu

Darazsak Akadémia–ELTE-BEAC 44–82 (8–25, 17–20, 13–22, 6–15)

Sopron, női NB I, 200 néző. V.: Kovács N., Téczely, Esztergályos.

Darazsak Akadémia: Kovács G. 4/3, Toman R. 5/3, Horváth B. 7, JEVTOVICS 21, Marics 2. Cs.: Szikszai 3, Janzsó, Sinka-Pálinkás, Gergő, Völgyi, Csaplár-Nagy 2. Edző: Szrdjan Radulovics.

BEAC: RATKITA, Moore 13, DRAHOS 18/12, OZOLA 23/6, Jones 14. Cs.: Vég-Dudás 4, DOBÓ 8/6, Milkovics, Szauter 2. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

Alsóházi rangadón fogadta a nyeretlen Darazsak Akadémia az eddig egyetlen győzelmét éppen az előző fordulóban szerző BEAC-ot. A vendégeké volt a vezetést, de Horváth 2+1-es akciójával fordított a fiatal soproni együttes. Nagy volt az iram és a küzdelem, de sokat hibázott mindkét csapat, így a 4. percben csupán 4–4 volt az állás. A fővárosiak nyugodtak meg hamarabb és a negyed közepén egy 17–2-es rohammal nagy előnyt szereztek a rengeteg labdát eladó házigazdákkal szemben.

Marics révén hazai kosárral kezdődött a második negyed, megtört a BEAC lendülete, Toman hármasával a 10 pontos lélektani határ közelébe kerültek a vendéglátók. Időkéréssel rendezte sorait a budapesti együttes, amely a szakasz derekán újabb eladott labdákba hajszolva a soproniakat egy 9–2-vel közel 20 pontosra növelte előnyét. Nem tört meg a Darazsak Akadémia csapata, Kovács hármasa egy 7–2-es hazai "részhajrát" indított útjára. A félidő végén váltva estek a kosarak, Jevtovics találataival próbálta tartani a lépést ellenfelével a Darazsak Akadémia. A félidő egy a lejártát jelző dudaszó pillanatában dobott vendég duplával és 20 pontos BEAC vezetéssel ért véget.

Két hazai duplával folytatódott a játék a második félidőben, ám erre 8 pont érkezett válaszul a fővárosiaktól. A harmadik negyed derekán Drahos tripláival triplával 25 pont fölé nőtt a különbség, és ezzel eldőlt a találkozó, a fiatal soproni csapat csak rövid időszakokban tudott felnőni a BEAC-hoz.

Szrdjan Radulovics: – Nem tudom, mit mondjak. Csalódott vagyok azért, ahogy játszottunk, egyáltalán nem ezt vártam. Eddig erősebb csapatokkal játszottunk, most pedig olyan csapattal szemben voltak problémáink, amellyel fel kellett volna tudnunk venni a versenyt. Teljesen elfelejtettük, hogyan kell kosárlabdázni. Dolgozunk tovább, de azt látnunk kell, hogy úgy nem nyerhetünk meccseket, ha csak egy játékosunk tud számottevő pontot dobni. Sokkal aktívabbnak kell lennünk, és nem csak védekezésben. Természetesen az is fontos, de nem védekezhetünk negyven percen keresztül, ezért arra koncentrálunk innentől, hogy ne ismétlődjön meg ez a mérkőzés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában