Kosárlabda

2 órája

Magabiztos győzelmet aratott a Soproni Tigrisek

Kisalföld.hu

Székesfehérváron rendezték a kerekesszékes Magyar Kupát. A Soproni Tigrisek együttese az elődöntőt fölényesen, a finálét pedig magabiztosan nyerve diadalmaskodott 
Elődöntő: Soproni Tigrisek Nyíregyházi KK 82–16 (20–2, 19–4, 27–6, 16–4) 
Tigrisek: CSIRKOVICS 20, Mesterházy, Molnár, HORVÁT 19, OSZOLIK 20. Cs.: NYÚL 11, Szakonyi 6, Daróczi 4, Faddi 4. Edző: Nagy Tamás. 
Végig nagy fölényben játsz- va, könnyedén jutott a döntőbe a soproni együttes. A korán megszerzett tetemes előny birtokában a fináléra gondolva Nagy Tamás bátran cserélhetett, és a beszálló játékosok is sokat tettek a fölényes győzelemért. 
Döntő: DVTK–Soproni Tigrisek 45–72 (9–21, 10–19, 12–15, 14–17) 
Tigrisek: CSIRKOVICS 45, Mesterházy, Nyúl 4, Horvát 1, OSZOLIK 22. Cs.: Molnár, Daróczi, Faddi, Szakonyi. Edző: Nagy Tamás. 
A Csirkovics–Oszolik kettős vezérletével a soproniak szünetig 20 pont fölötti előnyre tettek szert. A második félidőben már kiegyenlített volt a játék, a Tigrisek győzelme nem forgott veszélyben. 
Nagy Tamás: – Az első mér- kőzésen mindenki bőven kapott játéklehetőséget, az összes játékos bizonyította, hogy lehet rá számítani. A döntőben az első félidőben sikerült megnyugtató előnyt szerezni, amelyet a kiegyenlített második félidőben még növelni tudtunk. Jó felkészülés volt a bajnokságra. 
A soproni csapatból a sportágban két évtizede játszó Horváth József, az utóbbi tíz évben minden bajnoki és válogatott eseményen részt vevő Nyúl Szabolcs, valamint a Soproni Tigrisek SE elnöke és egyben a csapat szakvezetője, Nagy Tamás részesült elismerésben. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában