Sikeresek

2 órája

Főnix Íjász – Pár hónap alatt dobogóra "lőtték" magukat

Nyáron alakult új sportegyesület Bőnyön. A Főnix Íjász versenyzői pár hónap alatt több ragos versenyen is dobogóra álltak.

Szabó Gábor

Nagyszerűen szerepelt a nyáron alakult bőnyi Főnix Íjász Sportegyesület. A felvidéki és magyar egyesületek részvételével megrendezett, hatállomásos Dunamenti Nyílzápor elnevezésű versenysorozaton több dobogós helyet szereztek a versenyzők, ahogyan a nyugat-dunántúli régiós bajnokságban is felállhattak a dobogóra a gyerekek és a felnőttek is. Az országos bajnokságon pedig Szalai Veronika szerzett ezüstérmet.

Nyáron alakult új sportegyesület Bőnyön. A Főnix Íjász versenyzői pár hónap alatt több ragos versenyen is dobogóra álltak.
Szalai Veronika, Bujáki Balázs és Mógor Levente is érmeket szerzett a Főnix Íjász Sportegyesületnek.

A klub számára az év legrangosabb versenye a lengyelországi 3D Archery Közép-Európa Kupa volt, melyen hét ország vett részt és nyolc fordulón keresztül küzdöttek egymással a versenyzők. Az összesített végeredmény alapján vadászreflex íjban a felnőtt férfiaknál Bujáki Balázs 2., a felnőtt nőknél Szalai Veronika 2., a junior férfiaknál Mógor Levente 1. helyezést ért el. Emellett csapatban Magyarország 2. lett.

Nyáron vált ki a Főnix Íjász SE egy másik klubból

„Úgy vélem, sikeres hónapokon vagyunk túl. Nemrégiben váltunk ki egy másik helyi egyesületből, és elég sokan csatlakoztak hozzánk, jelenleg nagyjából húszan vagyunk, és mindig vannak érdeklődők. Velük készülünk a bőnyi általános iskola tornatermében, illetve igyekszünk pluszedzéseket is beiktatni, hiszen erre nagy szükség van” – mondta honlapunknak a klub vezetője, Bujáki Balázs, aki azt is hozzátette, jövőre jó eséllyel még a Közép-Európa Kupában szerepelnek, de 2026-tól már még komolyabb nemzetközi megmérettetéseken indulnának.

„Ez a verseny az Európa-kupák, a világbajnokság előszobája, úgy érezzük, egyelőre még itt kell tapasztalatot, rutint szereznünk, de ezt követően mindenképpen szeretnénk magunkat kipróbálni szélesebb körben is. Idénre a szabadtéri szezonnak vége, teremben még lesznek kisebb 3D-s versenyek” – zárta szavait a sportvezető-versenyző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában