Négyszázezer forint gyűlt össze

2 órája

Vásárt szerveztek az osztálykirándulásért

Jótékonysági vásárral gyűjtötték össze a pénzt az ausztriai osztálykirándulásra az écsi nyolcadikosok.

Gyurina Zsolt

Az écsi Petőfi Sándor Általános Iskola 8/a diákjai gondoltak egy nagyot: őszi vásárt rendeztek azért, hogy Ausztriába mehessenek. Mint az egyikük édesanyja, Gede-Szabó Petra elmondta, utolsó osztálykirándulásukra olyan helyre szeretnének elmenni, ami régi vágyuk volt. A cél Sopron és az ausztria Familypark, méghozzá egynapos kirándulás keretében. 

A lelkes fiatalok a vásáron. Nagy sikert aratott az ötlet.
A lelkes fiatalok a vásáron. Nagy sikert aratott az ötlet.

Az osztály létszáma 17, de öt lány különösen lelkesnek bizonyult az ötlet végrehajtásában, mondta el lapunknak Gede-Szabó Petra. Szórólapoztak, az eseményt a Facebookon hirdették meg. Sütöttek sütit, főztek teát, készítettek zsákbamacskát, otthonról hoztak be könyvetek, amelyeket szépen bekötöttek, volt arcfestés, hajfestés, csillámtetoválás, ezeket mind maguk vállalták. 

Emellett a kilátogató kisebb gyermekeknek ügyességi játékokat szervezetek.

 Egy szombat délutánra szervezték meg a programot az Écsen frissen átadott rendezvénytérre, amelyet az önkormányzat térítésmentesen a rendelkezésükre bocsátott. Egy szülő révén egy sátor is került a térre, emellett asztalokat raktak ki. A meghirdetett 15 és 19 óra között nagyon sokat eljöttek a faluból és ki kisebb, ki nagyobb összeggel támogatták az ötletet, így végül bőven meglett a pénz. Eredetileg mintegy 200 ezer forintot szerettek volna összegyűjteni, ennél jóval több jött össze: közel 400.000 forintot sikerült a gyerekeknek összegyűjteni. Így jövő év júniusában, az osztálykirándulásokra kijelölt napokban mehetnek Ausztriába az écsi nyolcadikosok, mintegy búcsúzásképpen az iskolától, közösségüktől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában