Női kézilabda

2024.09.03. 19:45

NB I – Csak a nevében volt rangadó a Győri Audi ETO KC és a Motherson Mososnmagyaróvár összecsapása – galéria

A 2024/25-ös szezon nyitányán a Győri Audi ETO KC 19–8-as félidőt követően 32–21-re legyőzte a Motherson Mosonmagyaróvárt.

Kisalföld.hu

De Pauláéknak nem okozott gondot a mosonmagyaróváriak legyőzése.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–Motherson-MKC 32–21 (19–8)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 2791 néző. V.: Andorka, Hucker.

Audi-ETO: TOFT – Hovden 2, Rju, Nze Minko 3, BRATTSET DALE 5, Dulfer 4, van Wetering 3. Cs.: SAKO (kapus), DE PAULA 4, BLOHM 4, Housheer 5/3, Breistöl, Fodor 2. Edző: Per Johansson.

MKC: Martins – FALUSI-UDVARDI 4, Albek 2, Tóth G. 2, Wolfs 2, Ivancok-Soltic 2, Stranigg 1/1. Cs.: Halter (kapus), Faragó 2, Lancz 2, Tóth E. 3, Varga E., Schatzl, Molnár D., Kukely 1. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1. Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Piros lap: Varga E. (23.).

 

Az olimpikonok köszöntése vezette fel a találkozót, melyen az első gól a hazaiaké volt, az olimpiai bajnok Brattset-Dale nevéhez fűződik az új évad első tétmeccsének győri gólja. Ezt Albek egyenlítette ki. Brattset elemében volt, a 7. percben már harmadik gólját szerezte, ezzel volt 4–2 a hazaiaknak. Nem telt el tíz perc, és már öt gól volt a hazai előny (8–3). Hiába kért időt Gyurka János, nem változott a játék képe, a 15. percben 10–4-es ETO-vezetést mutatott az eredményjelző. A 21. perc elején 13–5-nél Per Johansson kérte ki idejét, aligha azért, mert elégedetlen lett volna. Csapata ugyanis jól védekezett, és támadásban is rendre megtalálta a réseket az MKC védelmének a falán. A 23. percben Varga Emília hetesből fejbe dobta Toftot, amiért piros lapot kapott. A félidő hátralévő részének nagy kérdése az volt, lesz-e közte tíz. Lett, a 27. percben Nze Minko találata után 17–7 volt az állás. Az első harminc percben egyáltalán nem látszott, hogy az MKC szinte a teljes kerettel csinálta végig a felkészülést, miközben a győrieknek az olimpia után alig két hetük volt együtt edzeni.

A vendégek a 38. percben érték el 10. góljukat. A házigazda viszont továbbra is magas hőfokon égve játszott. A különbség apránként nőtt (40. perc: 24–11). Megakadt kicsit a zöld-fehér gépezet, ezt kihasználva tíz gólra feljött az MKC (45. perc: 24–14). A meccs utolsó negyedében sem történt izgalom. A tavalyi ezüst- és bronzérmes csatája csak a nevében lett rangadó, de erről legkevésbé a győri csapat tehet.

Nyilatkozatok

Per Johansson: – Tiszteljük az Óvárt a tavalyi szereplésért. A meccsen védekezésben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. Nagyon elégedett vagyok ezzel. Ismertük az ellenfél erősségeit, erre is sikerült felkészültünk. 

Gyurka János: – Gratulálok a győrieknek. Megtiszteltek bennünket azzal, hogy hatvan percig koncentrált játékot játszott. Számunkra azért fontos, mert edzésen ezt nem tudjuk prezentálni. Minden téren fölénk nőttek a hazaiak. Büszke vagyok arra, hogy ilyen második félidőt tudtunk a pályára felvinni, látható volt, hogy az első félidőben nem találtuk magunkat a pályán. Nagyon fiatal a csapatunk, ezért is voltak elkerülhető hibák, a hétméteresért elnézést kérünk. Ezt leszámítva sportszerű meccset tudtunk játszani. Sok sikert a győrieknek a továbbiakban.

Kelly Dulfer: – Jól kezdtünk, tudtuk, hogy nem szabad félvállról venni a találkozót. Komolyan is vettük a meccset, főleg védekezésben voltunk kemények.

Tóth Gabriella: – Nem kezdtük jól a mérkőzést. Az első öt perc után nagyon kapkodtunk, sok labdát veszítettünk. Nem ezt a meccset kell megnyernünk, van még mit fejlődnünk, csapatként kell előremenni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában