Folyamatosan érkeznek a riasztások

2024.09.15. 14:42

Viharkárokhoz vonulnak a hivatásos és önkéntes tűzoltók Mosonmagyaróváron és környékén

A viharos időjárás Mosonmagyaróvárt és környékét sem kíméli: miközben a Lajtán felkészülnek a magasabb árvízre, a viharkárok bőséges feladatokat adnak a térségben is, hivatásos és önkéntes tűzoltóknak egyaránt.

Mészely Réka

A Hédervár Tűzoltó Egyesület műszaki mentést végez a viharban Darnózselin

Fotó: Hédervár Tűzoltó Egyesület

Heves esőzésekkel és széllel kell szembenéznie Mosonmagyaróvárnak és térségének is. Az árvízvédelmi előkészületek mellett a viharkárok adnak feladatot a szakembereknek. Több helyen is áramkimaradást okozott az erős szél, fák dőltek ki, a sok eső miatt pedig szivattyúzni kellett. 

Szabó András tűzoltó alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője érdeklődésünkre arról számolt be, hogy Hegyeshalomtól Lébényig, Rajkától Levélig szombat dél óta folyamatosan érkeznek a riasztások: a fakidőléseknél a hivatásosok az önkéntesekkel karöltve dolgoznak. 

– A heves esőzések miatt több pince is vízzel telt: szivattyúzásra hívtak Dunkilitire, Darnózselire – emelte ki a kirendeltségvezető. 

A Hédervár Tűzoltó Egyesületet szombaton műszaki mentéshez hívták: Darnózselin a Fő utcán fa dőlt az útra. Négy fővel kezdték meg a vonulást, útközben az egységet átirányították a Rákóczi utcába, ahol szintén fa dőlt ki. A hédervári önkéntesek a család segítségére siettek és a forgalmi akadályt képező kidőlt fát összevágták. Ábrahám Szilvia, a Hédervár Tűzoltó Egyesület elnöke érdeklődésünkre hozzátette: vasárnap már négy helyszínre kellett kivonulniuk. 

Az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület szintén fa kidőléshez vonult a 1402 útra Mecsér irányába. A fákat motoros láncfűrésszel feldarabolták az úttestet megtiszították. Bredák Szilárd, az egyesület képviselője megkeresésünkre annyit mondott, hogy vasárnap már öt helyszínen jártak, és most újabb viharkárhoz vonulnak ki. 

A viharkárok orvoslása után Hédervárnál a Zselykei-csatornánál folytatódik hétfőn hajnalban az árvízvédelem. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában