Sima győri győzelem

2024.09.03. 17:01

Női kézilabda NB I - Győri Audi ETO-Motherson Mosonmagyaróvár 32-21

A győrieknek sikerült törleszteni a mosonmagyaróváriakkal szemben az előző bajnokságban elszenvedett vereségért.

Kisalföld.hu

Hovdenék magabiztosan nyerték a megyei rangadót.

Fotó: Nagy Gábor

Győri Audi ETO - Motherson Mosonmagyaróvár 32-21 (19-8)

 

PERCRŐL PERCRE      

60. perc: Dulfer lefordulásból szerez gólt. 32-20. Stranigg a szélről sem tud gólt dobni Sakonak. A lefújás előtt azonban Tóth Eszter még betalál, így 11 gólos győri sikerrül zárul a mérkőzés. 32-21.

59. perc: Sako véd egy újabb büntetőt, Stranigg próbálkozott. Housheer lövését védi Halter.

58. perc: Falusi-Udvardi a legeredményesebb óvári játékos, a negyedik gólját lövi a szélről. 31-20. Breistöl lövését védi Halter.

57. perc: De Paula cunderezni próbál, sikertelenül. 

56. perc: Passzív az MKC támadása, lövésig nem jutnak el. Harmadszor kér időt Per Johansson

55. perc: Tóth E. lövése elakad egy blokkoló győri kézben. Lövés nélkül ér véget a győri támadás. 

54. perc: Óvári időkérés.  

53. perc: Hovden eredményes a szélről. 31-19. Sako lábbal védi Lancz hétméteresét. 

52. perc: Blohm az ejtést választja, ezzel már harmincnál jár a győri együttes. 30-18. Sako alatt bepattog a kapuba Lancz lövése. 30-19.

51. perc: De Paula blokkolja Tóth G. lövését.Tóth Eszter lemásolja a korábbi kapufás gólját. 29-18.

50. perc: Faragó Luca ezúttal eredményes. 29-17. De Paula pontatlan. 

49. perc: Sako Faragó lövését védi. Blohm harcol nagyot, és végül betuszkolja a kapuba a labdát. 29-16

48. perc: Housheer nem hibázott még büntetőt. Most viszont Halter belenyúl a labdába, de az végül a hálóban köt ki. 28-16.  

47. perc: Tóth E. lövése a felső lécről vágódik a kapuba. Fodortól jön a gyors válasz gól formájában. 27-16. Schatzl megint csak kapufáig jut.

46. perc: Falusi-Udvardi góljára de Paula válaszol gyorsan góllal. 26-15

45. perc: Housheer is pontatlan. Albek derékmagasságól próbál lő, de Sako figyel. Blohm kapja az indítást, és gólra váltja a ziccert. 25-14

44. perc: Gyors gólt Tóth Gabriellától. 24-13. Breistöl passzolja ki a labdát a pályáról. Albek megpattanó lövése a győri kapuban köt ki. 24-14.

43. perc: Sikerül blokkolnia az óvári védelemnek. Schatzl Natalie kapja az indítást, ám a kapufát találja el. Győri időkérés. De Paula labdát veszít.

42. perc: Housheer bejátszása nem jut el Blohmig. Wolfs ejtése gólt ér a túloldalon. 24-12.

41. perc: Hovden lövésénél jól zárja a szöget Halter. Albek lövése a kapufáról kijön.  

40. perc: Passzívig jut a támadásával az MKC. Albek lő végül, de Sako védeni tud.

39. perc: Housheer eredményes ismét. 24-11

38. perc: Falusi-Udvardi góljára azonnal góllal felel Nze Minko. 23-10. Aztán Kukely is betalál röviddel ezután. 23-11.

37. perc: Pattintott lövésből eredményes Fodor Csenge. 22-9. Fodoré Sako indítása, de annyira közül kerül a győri szélső a kapuhoz (és a kapushoz) a lendülettől, hogy Halter védeni tud. 

36. perc: Nze Minko passza nem jó. Sako védi Ivancok ziccerét.

35. perc: Wolfs gólt szerez, Dulfert kiküldik két percre. 21-9. Nze Minko lövését védi Halter. Az üres győri kaput nem találja el Kukely.

34. perc: Housheer értékesíti a Fodorral szembeni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt. 21-8.

33. perc: Átlövésgól Dulfertől. 20-8. Végül nem jut lövéshez a vendég együttes.

32. perc: Labdát veszít az ETO, rosszul indítanak az óváriak. 

31. perc: Mindkét csapat kapust cserélt, a győrieknél Sako, az óváriaknál Halter áll a háló előtt. Albek passza nem jó, Nze Minko is hibázik, aztán megint Albek pontatlan a túloldalon. 

A hivatalos nézőszám 2791.

30. perc: De Paula góljával indul az első félidő utolsó perce. 18-8. Albek lövését Toft kivédi. Nze Minko lerántásáért hétméterest ítélnek a játékvezetők. Lecsorognak a hátralévő másodpercek, így Housheer büntetője már időn túl esik. 19-8.

29. perc: Nem sikerül átlőnie a győri blokkot Ivancoknak. 

28. perc: Hovden találja el a szélről a kapufát. 

27. perc: Újra passzívig támad az MKC. Kapu fölé száll Lancz lövése. Nze Minko góljával tízre nő az előny. 17-7. Ivancok nem hallgatja végig, amíg tízet számolnak a csapatára, szépít. 17-8.

26. perc: De Paula szép gólt szerez. 16-7

25. perc: Passzívig támadnak a vendégek. Közben letelik a kiállítás. Jó a győri blokk. Martins védi van Wetering ziccerét. Ivancok jár túl Toft eszén. 15-7.

24. perc: Toft védi Lancz lövését. Househeer passza pontatlan a túloldalon.

23. perc: Büntetőt harcol ki Varga E. Ő is végzi el a hetest. Toftot találja fejbe. A fejlövésért Vargának felmutatják a piros lapot a játékvezetők. Van Wetering eredményes emberelőnyből. 15-6.

22. perc: Lancz megszerzi az első gólját. 13-6. Housheer is megszerzi az első gólját győri színekben. 14-6.

21. perc: Győri időkérés. Közben egy kis statisztika: Toft 8 védésnél jár. Martinsnak négyszer sikerült hárítania eddig. Martinsnak megvan az újabb védése, van Wetering lövését védi lábbal.

20. perc: Blohm kapja le a levegőből Ryu passzát, aztán be is tud fordulni a labdáva. 13-5. Toft megint véd egyet, most Lancz próbálkozik eredménytelenül. 

19. perc: Nze Minko passzához de Paula alacsonynak bizonyul. Szép óvári akció végén Falusi-Udvardi a kapufát találja el.

18. perc: Nyolc percnyi óvári gólcsendet tör meg a jobb szélről Falusi-Udvardi Luca. 12-5

17. perc: De Paula kapufája után a másik kapunál Toft védi Varga E. lövését. Van Wetering eredményes. 12-4

16. perc: De Paula eredményes. 11-4. Tóth Eszter büntetője a kapufáról pattan ki oldalra. 

15. perc: Tóth Eszter lövését is védi Toft. Dulfer második gólja a győriek tizedik találata. 10-4. Lancz szabálytalankodik támadásban.

14. perc: Lancz lövése sem jut túl Tofton. Aztán Ivancok lövését is védi a győri kapus. Ryu bejátszása után Brattset Dale eredményes. 9-4.

13. perc: Óvári időkérés. Tóth G. lövését Toft védi. Martins Nze Minko lövését hárítja a túloldalon. Ryu a kapufát trafálja telibe, a kipattanó az övé lenne, de rálép közben a hatos vonalára, úgyhogy kifelé jár szabaddobás. 

12. perc: Faragó ellen fújnak támadásban a játékvezetők. Martins védi Dulfer ziccerét.

11. perc: Nze Minko labdát szerez, de hiba csúszik a győri akcióba.

10. perc: Stranigg szépít hétméteresből. 8-4. Nze Minko a kapufát találja el.

9. perc: Brattset Dale gyűjti össze a labdát. 7-3. Van Wetering kap kockázatos, de nagyon pontos indítást Tofttól, és gólt szerez. 8-3.

8. perc: Azonnal jön a válasz középkezdésből Nze Minkótól - Martins nem ért vissza a kapujába. 6-3.

7. perc: Támadóhiba a vendégeknél. Gyors gól Hovdentől, immár győri emberelőnyben. 5-2. A jobb felsőben Tóth G. lövése. 5-3.

6. perc: Toft védi Albek kísérletét. Pazar passz Ryutól, szép gól Brattset Dalétól. 4-2. Albeket pedig kiállítják két percre.

5. perc: Faragó L. használja ki az óvári emberelőnyt. 3-2.

4. perc: Tóth G. találja el a kapufát. Ryu lövése a kapufáról kijön, a kipattanót Brattset Dale dobja a kapuba. 3-1. Dulfert kiküldik két percre.

3. perc: Nincs sípszó a győri támadásnál, Martins védi Brattset Dale lövését, a túloldalon a kapufa is segít Toftnak Tóth G. lövése után. A gyors győri kontra végén Dulfer eredményes. 2-1.  

2. perc: Albek egyenlít. 1-1.

1. perc: Zöldben a győriek, fehérben az óváriak. A hazai kapuban Toft kezd, a két szélső Hovden és van Wetwring, középen Nze Minko, Ryu, Brattset Dale és Dulfer. A meccset az ETO kezdi. Nze Minko bejátszása után Brattset Dale eredményes. 1-0.

Előzetes - Kedden 18 órakor a 2024/25-os szezon első mérkőzésén az Audi-ETO a megyei rivális Motherson Mosonmagyaróvárt fogadja az Audi-arénában.

Egy éve is a bajnokság elején, akkor a 2. fordulóban találkozott egymással a két együttes, mely mint később kiderült alapjaiban határozta meg a végeredményt. A győri zöld-fehérek ugyanis nagy meglepetésre 33–30-ra alulmaradtak az MKC-vel szemben, és jórészt ennek köszönhetően lett ezüstérmes a pontvadászatban az ETO és bronzérmes az MKC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában