Búcsú a hivataltól

2024.09.15. 15:46

Megtartotta utolsó ülését a kapuvári testület – Indulásra várnak a pályázatok

A következő képviselő-testületnek sok feladata lesz, de jól előkészített, indulásra kész pályázatokat vehet át – hangsúlyozta a ciklus utolsó képviselő-testületi ülésén Hámori György, Kapuvár távozó polgármestere. Búcsúzóul a városháza munkatársainak megköszönte a munkájukat.

Cs. Kovács Attila

Dr. Schreiner Péter főorvos Lumniczer-díjat kapott. Hámori György adta át a kitüntetést.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Megtartotta a 2019–2024-es önkormányzati ciklus utolsó rendes ülését Kapuvár képviselő-testülete. Hámori György polgármester, aki októberben elköszön a városházától, emléklappal búcsúzott képviselőtársaitól és megköszönte az elmúlt évben végzett munkát. Külön kiemelte a polgármesteri hivatal munkatársainak teljesítményét, akik mindig jól előkészített anyagokkal támogatták a testület tevékenységét. 

– Amellett, hogy anyagainkat jól előkészítették, a kellő felvilágosítást és tájékoztatást is megadták ahhoz, hogy a testület megalapozott döntéseket hozzon. Utódomnak, Horváth Lászlónak jó egészséget kívánok. Nem ismeretlen terepre érkezik, hiszen tíz éve képviselőként is dolgozik – fogalmazott Hámori György. 

A testületben maradóktól azt kérem, hogy ugyanúgy támogassák őt is, mint ahogy engem támogattak az elmúlt ciklusokban. Sok feladata lesz az új testületnek, hiszen pályázataink az előkészítés végén, indulásra kész állapotban vannak. A végrehajtásuk, megvalósításuk az új testületre hárul. Az előkészítés precíz volt, minden körülményt figyelembe véve történt meg. 

Szót kért még Szabó Zoltán képviselő is, aki azt hangsúlyozta, a szemléletbeli különbségek ellenére mindig a városért tett esküjüket tartották szem előtt. Ő is utalt rá, hogy a polgármesteri hivatalban mindig segítőkészséggel találkozott és megköszönte a jegyzőnek és aljegyzőnek, hogy „jó csapatot” alakítottak ki. 

Dr. Schreiner Péter főorvos Lumniczer-díjat kapott. Hámori György adta át a kitüntetést.
Fotó: Cs. Kovács Attila

Az ülés ünnepi pontja volt, amikor Hámori György elismerést adott át dr. Schreiner Péternek, a kapuvári Lumniczer-kórház belgyógyász főorvosának. Kiváló egészségügyi és szociális munkájával ugyanis a Dr. Lumniczer Sándor-díjat érdemelte ki. „Munkáját precízen, lelkiismeretesen végzi. Szakmai fejlődése érdekében folyamatosan vesz részt képzéseken. 2023. január elseje óta megbízott osztályvezető főorvosa a kapuvári krónikus belgyógyászatnak. Betegei elégedettek szaktudásával, hozzáállásával, ápolási módszereivel” – szólt a kitüntetés indoklása. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában