Lélekkel a környezetért

2024.09.15. 15:37

A „Vármegye Szolgálatáért” Díjjal ismerték el Németh Andrea, a mosonmagyaróvári városháza munkatársának munkáját

A vármegyei közgyűlés idén a „Győr-Moson-Sopron vármegye szolgálatáért” díjat a környezetvédelmi tagozatban Németh Andreának, a mosonmagyaróvári városháza munkatársának adományozta, akinek nevéhez számos városi rendezvény, projekt előkészítése, szervezése, lebonyolítása fűződik.

Mészely Réka

Németh Andrea díját Árvay István (b) és Németh Zoltán adta át. Fotó: Kerekes István

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés 2024-ben a „Győr-Moson-Sopron vármegye szolgálatáért” díjat a környezetvédelmi tagozatban Németh Andreának ítélte oda. Az elismerést a kitüntetettnek a csütörtöki testületi ülésen Németh Zoltán, a közgyűlés elnöke és Árvay István mosonmagyaróvári polgármester adta át. 

Németh Andrea majd három évtizede a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal köztisztviselője, környezetvédelmi és zöldterület-gazdálkodási munkakörben kamatoztatja szaktudását. Elkötelezettje a környezet- és természetvédelemnek. Biológia–földrajz szakos tanári diplomáját Egerben, az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán szerezte 1991-ben, majd 1996-ban környezetvédelmi szakos tanárként végzett. 
A környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek évtizedek óta aktív tagja, tudományos kutatásokat, felméréseket végzett, programok, táborok szervezésében, lebonyolításában, pályázatok írásában, szervezésében működik közre. Több konferencián vett részt, melyek révén országos ismertséget szerzett. 

Amint méltatásában elhangzott, munkáját lelkiismeretesen, magas színvonalú szakmai hozzáértéssel, pontosan, precízen és nagy hivatástudattal végzi. Kiemelkedő tevékenységet végez a Mosonmagyaróváron található zöldfelületek fenntartásában, megújításában, tervezésében és kivitelezésük előkészítésében. 
Számos városi rendezvény, projekt előkészítése, szervezése, lebonyolítása fűződik a nevéhez, így a „Gurul a város”, amelyen alkalmanként több százan vesznek részt, a „Legszebb konyhakertek”, melyet idén tizedszer szervezett, az „Érted ültetjük” fásítási program, a „Te szedd!” városi szemétszedés vagy a „Bringázz a hivatalba!” autómentes nap alkalmából. 
Munkájának oroszlánrésze volt abban, hogy 2016-ban Mosonmagyaróvár képviselte hazánkat a „Virágzó közös- ségek” világversenyen a közösségépítés nemzetközi különdíját elnyerve, melyből évente egyet ítélnek oda az egész világon. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában