Női labdarúgás

2024.09.13. 16:04

Remek győri siker Szegeden

Az élvonalban szereplő ETO női csapata, Kocsán három találatával győzött magabiztosan Szegeden.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–ETO FC Győr 0–3 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum. V.: Sipos (Juhász, Szabó L.).

Szent Mihály: Krstovic – Marjanovic (Futaki, 58.), Kránicz, Sajti, Németh P. (Juhász, 74.), Simonovic, Koszo (Farkas N., 78.), Malesevic, Horváth L. (Petrovic, 58.), Sovány (Ónodi, 58.), Nagy L. Edző: Hadár Attila.

ETO FC Győr: Borok (Krizsán, 74.) - Öreg, Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Jánosi, 74.), Süle (Kern, 74.), Abambila, Savanya, Horváthová (Sali, 58.), Kocsán, White (Németh V., 69.). Edző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Kocsán (22., 55., 72.).

Nagy fölénnyel kezdte az ETO a mérkőzést, az 5. percben Savanya beadását ütötte ki a hazaiak kapusa, majd Süle ismételt, bombáját nagy bravúrral hárította Krstovic. Két perccel később Kocsán ugratta ki Whiteot, a visszazáró Kránicz mentett óriásit. A 15. percben Savanya szép összjáték után lépett ki, majd emelt a kifutó kapus felett a hálóba, ám a játékvezető – tévesen – les miatt érvénytelenítette a találatot. Öt perccel később már megszerezték a vendégek a vezetést, egy baloldali beadást Kocsán bólintott a rövidbe. 0-1. A góllövőlista éllovasának ez volt a 7. találata a szezonban.  A 33. percben White ugrott ki ígéretes helyzetben, ám Krstovic jó ütemben kimozdulva hárított. Két perc telt el a második félidőből, amikor Kocsán látványos ollózással próbálkozott, a labda kevéssel kerülte el a kaput. Az 55. percben Horváthová adott remek labdát Sülének, aki ezután a középen érkező Kocsán elé tálalt, a győriek támadója először még a kapusba lőtt, majd a kipattanót már értékesíteni tudta. 0-2. A 72. percben Kocsán harmadszor volt eredményes. Ismét jobbról érkezett a kulcspassz, ezúttal Némethtől, Kocsán pedig magabiztosan lőtt a hálóba. 0-3. Tíz perccel később Kocsán kis híján megszerezte saját maga és csapata 4. gólját is: Öreg a baloldalon tört előre, kicselezte védőjét, majd középre adását Kocsán a kapu mellé lőtte. A 85. percben Sali adott remek labdát az előre futó Kovácsnak, aki nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később a tizenhatos vonaláról végezhetett el az ETO szabadrúgást, amit Kocsán jócskán fölé lőtt. A 92. percben még Savanya próbálkozott egy távoli bombával, ám az eredmény már nem változott, a győriek Kocsán triplájával megérdemelten gyűjtötték be a három pontot Szegeden.
Jövő héten rangadóval folytatódik az ETO számára a bajnokság, ugyanis a zöld-fehérek az MTK gárdáját fogadják hazai környezetben.

Dörnyei Balázs: – Jó erőkből álló Szeged ellen sikerült végig kontrol alatt tartani a mérkőzést. A szünetben megint egy-két dolgot helyre kellett tennünk, mert nem volt elég dinamikus a játékunk, kevés passzal játszottunk, nem mozgattuk eleget az ellenfelet. A második félidőben már minden lényegesen jobban működött, jöttek sorban a helyzetek, két nagyon szép gólt rúgtunk, emellett 2-3 még benne is maradt a csapatban. Reméljük ez a következő héten kijön majd belőlünk, úgyhogy készülünk az MTK-ra. Ismét jó szellemben futballoztunk, gratulálok a lányoknak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában