Labdarúgás

2024.09.15. 17:48

Magyar Kupa – Gyirmóti továbbjutás gólgazdag játékkal

A Gyirmót FC Győr már a szünetre megnyugtató előnyt szerzett, a folytatásban jól menedzselve a játékot biztosan jutott be a legjobb 32 csapat közé.

Kisalföld.hu

A fehér mezes Gyirmót magabiztos sikerrel ment tovább. A képen az ötödik gólt szerző Lányi Bence küzd a labdáért.

Fotó: gyirmotfc.hu

BKV Előre SC–Gyirmót FC Győr 1–5 (0–3)

Budapest, MOL Magyar Kupa-mérkőzés, 156 néző. V.: Fehérvári (Topálszki, Zahorecz).

BKV Előre: Szüsz M. – Madarász Z., Reizer D., Balogh M., Szabó N., Takács D. – Kőrösi, Bartha B., Knolmár (Soós D., 56) – Kerék, Nagy B. (Mile, 56). Edző: Balogh Béla.

Gyirmót: Kecskés – Lányi B., Hudák D. (Szegi V., 46.), Csörgő, Helembai – Kiss N. (Hudák M., 61.) – Adamcsek, Katona M., Kovács D.(Erdei M., 66.) Ugrai (Madarász M., 46.) – Pyshchur (Ominger B., 61.). Edző: Tamási Zsolt.

Gólszerző: Kerék (65.)., ill. Adamcsek (14.), Kovács D. (21., 11-esből), Katona M. (40.), Madarász M. (48.), Lányi B. (58.).

14. p: Adamcsek elé került a labda a kaputól 10 méterre középen, ő pedig higgadtan, jobbal a bal alsó sarokba helyezett. 0–1.

21. p: Bartha B. buktatta Kovács D.-t a kaputól 12 méterre, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amiből a sértett jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 0–2.

40. p: Jobb oldali akció után Adamcsek játszott középre, ahol Katona M. érkezett és jobbal, hét méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0–3.

48. p: Hazai védelmi hiba után Madarász M. elé került a labda, aki a bal összekötő helyétől, 14 méterről jobbal lőtt, a megpattanó labda a kapu jobb oldalába perdült. 0–4. 

58. p: Madarász M. bal oldali szöglete után a hosszú saroknál érkező Lányi B. a kapu bal oldalába fejelt, a labda Szüsz kezéről pattant a gólvonal mögé. 0–5.

65. p: Kerék L. szép cselekkel tört előre középen, majd majd váratlanul spiccel lőtt, a labda a védők mellett Kecskés lábai között talált utat a kapu közepébe. 1–5.

Már az első percektől érzékeltette a fővárosiakkal a Gyirmót, hogy ezen a találkozón nem hagy kérdést a továbbjutást illetően. Mindez ötletes, és ami fontosabb, eredményes futballban mutatkozott meg, így a játékosok önbizalmára is pozitívan ható eredmény születhetett.

Balogh Béla: – Kicsit felemás érzéseim vannak, hiszen helyenként jól nézett ki csapatunk játéka, viszont támadásban elhalt az erőnk, hogy egy ilyen csapatot meglepjünk. Korán előnyt szereztek, ami után türelmesen tudták játszani a játékukat.

Tamási Zsolt: – Tetszett a hazaiak játéka, szervezetten védekeztek, kulturáltan, labdabiztosan próbáltak focizni. Megnehezítették a dolgunkat, ami mellett a talaj sem volt ideális a kombinatív játékra. Csapatunk jó mentalitással, helyenként szép kombinációkkal futballozott, ez a hozzáállás hozta magabiztos győzelmünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában