kisalfold.hu videó

2024.08.21. 18:55

Négy hiányzóval állt edzésbe a hatszoros BL-győztes Győri Audi ETO KC – galéria, videó

Négy játékos – a még pihenőjét töltő svéd Linn Blohm, a két norvég, Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen és a francia Estelle Nze Minko – nélkül megkezdte rendkívül rövid, alig kéthetes felkészülését a Győri Audi ETO KC. A zöld-fehér csapat első labdás edzése a hagyományokhoz híven ezúttal is nyílt volt.

Szabó Gábor

Győri-Lukács Viktória reméli, a jelentősen átalakuló csapatuk még eredményesebben szerepel majd.

Fotó: Nagy Gábor

Az edzés előtt Győri-Lukács Viktória elmondta: úgy érzi, nagyjából sikerült kipihennie magát az olimpia után.

„Nagyjából, mentálisan nem érzem magam teljesen fittnek, de remélhetőleg hamarosan ez is megváltozik. A tíz nap teljes pihenő, amit kaptunk, nagyon jól jött, és majd három napra kaptunk feladatokat, így most nem a nulláról kezdünk” – fogalmazott a játékos, aki a arra a kérdésre, hogy a mentális állapot összefügg-e az olimpiai szerepléssel, így felelt: „Igazából valóban ez okozza a problémát, nem olyan régen még sírva tudtam csak beszélni a Párizsban történtekről, de lassan azért már kezdem pozitívan látni a dolgot.

Eleve az nagy dolog, hogy kijutottunk, emellett egy helyet javítottunk Tokióhoz képest. Ha előtte kérdeznek, simán aláírtam volna a három évvel ezelőtti hetedik helyet, végül hatodikak lettünk, mégis van bennünk hiányérzet, de igyekszem a svédek elleni meccs rendes játékidejének utolsó pillanatait elfelejteni.”

A szezonnal kapcsolatos várakozásairól is beszélt a jobbszélső: „Bajnokok Ligája-címvédőként nyilván nem lehet más a cél, mint ismét eljutni a Final Fourba, és idehaza is vannak terveink, hiszen tavaly egyik címet sem tudtuk begyűjteni. Új csapat épül, sok az új ember nálunk, de a riválisok is átalakultak, erősödtek. Az erőviszonyok majd menet közben alakulnak ki, de bízom benne, minél előbb össze tudunk állni, és eredményesen szerepeljünk. A nyitófordulóban persze már nehéz feladat vár ránk a Mosonmagyaróvár ellen, de nem lehet kifogás, jól kell rajtolnunk.”

Per Johansson vezetőedző is megfogalmazta elvárásait, céljait, és a mögöttünk hagyott hetekről is nyilatkozott: „Nagyon dolgos nyár volt, de már vártam, hogy visszajöjjek Győrbe, hiszen az előző évad végéről rendkívül szép emlékeim vannak. Jól érzem magam, és készen állok. Szerintem mindannyian, akik részt vettünk az olimpián, szenvedtünk kicsit a terheléstől. Ettől függetlenül a sok új játékos is nagyon lelkes. Ez egy új kezdet, és szerintem mindenki készen áll, hogy nekivágjon az igazi kemény munkának. Vannak apróbb sérülések, de egészen biztos vagyok benne, hogy mindenki a pályán lesz, amikor a bajnokság első meccsén a Mosonmagyaróvárral találkozunk.”

Arra a kérdésre, mennyiben más számára a helyzet, hogy nem beugró edző, így válaszolt:

Már hozzászoktam a beugró szerephez, és hogy ilyenkor mindent bele kell adni, de a játékosok is támogatnak. Persze az önbizalmam is nőtt ettől a győzelemtől, hiszen sikerült visszahoznunk a trófeát Győrbe. Ilyen szempontból számomra nincs különbség a szituációk között. Így több időm van együtt dolgozni a lányokkal, és miután sok poszton cserélődött a keretünk, már a kezdetektől fogva napi kapcsolatban lehetek velük. Mindennek megvan az előnye, van tapasztalatom mindkét szerepkörből, de örülök, hogy ezúttal a kezdetektől itt lehetek.

A csapatot legközelebb augusztus 25-én, vasárnap 14 órától láthatja a közönség: a zöld-fehérek a francia bajnok Metz ellen játszanak felkészülési mérkőzést az Audi-arénában. A szokásos évnyitó ankét pedig augusztus 29-én 18 órától lesz az aréna hátsó parkolójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában