25 alkotás

1 órája

Hipság Gyöngyi kiállítása a nagycenki Széchenyi-kastélyban

Hipság Gyöngyi Természetünk arcai című kiállítása látható a nagycenki Széchenyi-kastélyban. A 25 felvételen megkapó emberi arcok és lélegzetelállító tájképek láthatók.

Bódvai Ildikó

Hipság Gyöngyi a Természetünk arcai című nagycenki kiállításának a képeivel.

Fotó: B.I.

- A kiállítás címe Természetünk arcai, de nemcsak a természetet, a tájat szerettem volna bemutatni, hanem az embert is. Az ember mindenben benne van, az emberi természet számomra ezeken a portrékon keresztül jön vissza - mondta Hipság Gyöngyi, az ország legaktívabb és legsikeresebb fotóművészeti alkotócsoportjának, az 1906-ban alakult Soproni Fotóklubnak az elnöke.

Huszonöt alkotása került ki a nagycenki Széchenyi-kastély kávézójának falára. A tárlat november 30-ig ingyenesen látogatható.

- Úgy érzem ezekben a képekben mindaz benne van, amit a szeretek. Számomra egy arc, egy mozdulat sok mindent visszaad egy ember személyiségéből. A képek két-három év termését ölelik fel, részben Erdélyben, részben pedig itthon, Magyarországon készültek. A tárlatra, mint egykori széchenyis diákot, a Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák társasága kért fel. Az öregdiákok minden évben találkoznak egy, Széchenyi születésnapjához közeli időpontban. A kiállítás megnyitója ebből az alkalomból volt a közelmúltban - tette hozzá Hipság Gyöngyi, aki több, mint húsz éve szenvedélyes fotós, 2002 óta tagja a Soproni Fotóklubnak.  2010-ben megválasztották a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) Nyugat-Dunántúli területi alelnökének, tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. Rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi pályázatokon. Eddig 24 önálló kiállítása volt, köztük Sopronban, a környező településeken, Veszprémben, Budapesten és Kolozsvárott is. 

- Szeretem megörökíteni a körülöttem lévő tájat, embereket, bemutatni az élet humoros és kevésbé szép oldalát is. Egy kedves barátom egyszer azt mondta rám, hogy pillanatrögzítő vagyok. Igaza volt. Járok-kelek a világban, s megörökítem a pillanatot. Hérakleitosz szerint ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belelépni, ugyanúgy a pillanat is egyszeri, és megismételhetetlen. Egy tekintet, egy mosoly, egy mozdulat, szomorúság, öröm, a fények játéka mind azt a pillanatot jellemzi, amit akkor és ott megláttam, és rögzítettem. Ezeket az ellesett pillanatokat szeretném megmutatni, amik mellett más elmegy, de ha a képeimen meglátja, rácsodálkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában