Gyalogosan és autóval

2 órája

Minden igazoltatásnál volt nála kábítószer – vádat emeltek a férfi ellen

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, akit többször igazoltattak a rendőrök, és mindig volt nála kábítószer.

Kisalföld.hu

Fotó: Mediaworks Archívum/Huszár Márk

A vádirati tényállás szerint a 38 éves férfit 2022 szeptemberében próbálták meg igazoltatni a rendőrök, azonban a tettes elhajtott, majd leparkolta a járművet és gyalog próbált távozni. A rendőrök azonban követték, és elfogásakor a közeli szemetesben megtaláltak 11 zacskó különböző típusú kábítószert, amit az elkövető dobott el. A terhelt ruházatának és járművének átvizsgálásakor további kábítószerek, kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközök, és több mint 250 ezer Ft is előkerült. 

A szakértői vizsgálat alapján a járművezetéskor a vádlott vérében is kimutatható volt többféle kábítószer hatóanyaga. 2022 novemberében újra járművezetés közben igazoltatták az elkövetőt, és a járműben ismét többféle kábítószert, tablettákat, kristályos anyagot találtak, valamint ismét bebizonyosodott, hogy a vádlott kábítószer hatása alatt vezette az autót. 

2023 januárjában egy győri benzinkúton igazoltatták a férfit, amikor is a ruházatában és a járművében újra kábítószert találtak, és a vizsgálatok azt is alátámasztották, hogy ekkor is kábítószer hatása alatt vezetett. 

A vádlott minden alkalommal úgy vezette a járművét, hogy őt korábban a Győri Járásbíróság több eljárásban is eltiltotta a járművezetéstől. 

Végül 2023 szeptemberében ismét igazoltatták a terheltet, aki ekkor gyalogosan közlekedett, de mind a ruházatában, mind a szervezetében ismét találtak kábítószert. 

Az ügyészség a terheltet minősített kábítószerbirtoklással, több rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetéssel, eltiltás hatálya alatti járművezetéssel vádolja. A halmazati szabályok alapján vele szemben akár tizenöt évig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában