Csornai család - Tragédiák érték Sölétéket, a feleség meghalt, fiáért nagyon aggódik az édesapa

Nagy bajban lévő csornai családot támogattak a Kisalföld olvasói a Jóakarat hídján keresztül. A 18 éves Sölét Gergő súlyos májbeteg és miközben érte izgult a csornai család, az édesanyja hirtelen meghalt, infarktus vitte el.

Cs. Kovács Attila

Tragédiák sora ér egy csornai családot. Gergő, a 18 éves fiú súlyos beteg, édesanyja pedig hirtelen elhunyt. "Mindenkinek megvan a maga keresztje és mindenkinek a sajátja a nehéz. Biztosan vannak, akiket az enyémnél súlyosabb gondok gyötörnek, de az én keresztem igen nehéz és egyre nehezebben viselem"- mondta ezt egy csornai édesapa, Sölét Tamás. Az ő vállára óriási terhet rakott sors. 17 éves fia májtranszplantáción esett át. Miközben a fiú lábadozott, a mellette lévő édesanyja váratlanul elhunyt. Ott, a kórház anyaotthonában érte az infarktus és nem tudtak segíteni rajta. Sölét Tamás így egyedül, felesége nélkül folytatja a küzdelmet és próbálja teljesíteni a feladatot: erőt adni a ma is súlyos állapotban lévő gyermekének, miközben ő maga is össze-összeroskad a teher alatt.

Csornai család
Nagy bajban van a csornai család, Sölét Tamás nehezen viseli súlyos terhét, amiben rokonai, például húga, Piroska segít neki. 

Csornai család tragédiája

Sölét Tamásnak három gyereke van: nagyfia és lánya felnőttek, a kisebb fiú, Gergő, már beöltötte a 18-at, műtétjekor 17 éves volt. Szervezetét nagyon korán egy autoimmun betegség támadta meg. Gyógyszerekkel, kezelésekkel azonban szinten tartották éveken át. Tavaly augusztusban viszont nagy baj történt. Sölét Gergőnek a májára terjedt át a kór.

- Minden előzmény nélkül Gergő besárgult. Rohantunk Győrbe, ahol közölték velünk, azonnali műtétre van szükség, mert különben meghal a fiam. Hetekig volt kórházban, később Budapestre szállították és kiderült, hogy felvették a májra várók sorába, ugyanis elengedhetetlen a transzplantáció. Összepakolt táskával, azonnali indulásra készen várakoztunk hónapokon át. Végül idén májusban jött a telefon, hogy Gergőért úton van a mentő, szervfelajánlás történt. Nyolc órás műtét következett. A feleségem volt fent vele, ő az anyaotthonban kapott szállást. Június negyedikén aztán megtörtént az újabb tragédiánk. Gergő hívott, hogy anya egész nap nem ment át hozzá és a telefont sem veszi fel. Szóltunk az anyaháznak és már úgy kellett rátörni szegény feleségemre az ajtót, elment. Nem bírta tovább a stresszt, az idegeskedést és az infarktus elvitte tőlünk. Ötvenkét éves volt - idézte fel a szörnyű napokat Tamás.

Az édesapára esett minden súly, amit eddig közösen cipeltek és sokszor úgy érzi, nem bírja tovább. Azt viszont tudja, hogy erősnek kell maradnia, hiszen Gergő már csak rá számíthat. Természetesen sokat segítenek az idősebb testvérek és sokat jelent a rokonok - Tamás húga, sógornője, sógora - támogatása. 

Gergő rövid ideig otthon lehetett a családdal, de most újra kórházban van. Az eredményei nem jók, kritikus a helyzet. 

Orvosai szerint előfordulhat, hogy újabb transzplantáció vár rá. Édesapja kétnaponta megy hozzá Csornáról.

Söléték lelkileg "a padlón vannak", sokszor Tamás maga sem érti, mi ad neki erőt. Anyagilag sincsenek jó helyzetben. A betegség és a temetés minden tartalékukat felemésztette. Így hát jól jött az a 200 ezer forint, amit a Kisalföld olvasói a Jóakarat hídján keresztül küldtek a családnak. Lesz a helye a pénznek, hiszen a gyógyulás sokba kerül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában