Divatbemutató

2 órája

A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum sikere a Torulában

Második alkalommal rendezte meg Hosszú Kifutó elnevezésű kreatív divatbemutatóját a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum. Olyan komplex projekt valósult meg az SK szervezésében, amely az intézmény sokoldalúságát, alkotó energiáit, innovatív szemléletét tükrözte.

Kisalföld.hu

Fotó: Szilasi Gergely és Jaksy Lili Dorina

A programnak a kortárs művészetek kiállító tere, a Torula adott otthont. A Hosszú Kifutón megelevenedő fashion show alapját a 2024-es „Kerülj képbe!” pályázaton országos első helyezést elért SK-s csapat, a Fakie csoport újabb kollekciója adta. 

Tagjai: Fehér József szakmai oktató, Kőrösi Csenge, Gaál Levente, Hoffbauer Virág 13. B osztályos tanulók.

Bemutatkozott a Terike from Budapest fiatal divattervezőkből álló platform képviseletében László Fanni és Szarvas Valentin. A független modellügynökség meghatározó tagja, Keszeg Anna mentorálta a „Kerülj képbe!” győztes csapatát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kultúraoktatójaként.

A rendezvényt moderálta, majd a második részében bemutatta legújabb, Kötődéseim című könyvét Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő.

A program igazi csapatmunka eredményeként jött létre, melyben együtt dolgoztak a tanulók és oktatók, a közös munka kapcsolatot teremtett az intézmény sport- és kreatív ágazati szakmái között, összekapcsolt intézményeket, és egybefonta a művészetet és a funkcionalitást. A Hosszú Kifutó kísérő rendezvényeként a Torula falán kiállítás formájában megtekinthető a Sport és Kreatív Technikum bemutatkozása, a projekt felépítése és a Fakie által tervezett ruhadarabok.

Az SK Győrhöz való kötődése is megmutatkozik, melyet a Győr város témájára tervezett, kreatív motívumokkal ellátott pólók reprezentálnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában