Megemlékezés

2 órája

1956-ra emlékeztek Győrben – A forradalom lángja nem tiporható el – Fotók

A győri önkormányzat vezetői az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező ünnepségen koszorút helyeztek el.

Gyurina Zsolt

Fotó: Molcsányi Máté

A koszorúkat a Szigethy Attila emléktáblánál, a Városháza I. emeleti folyosóján, majd Szigethy Attila domborművénél, a Dunántúli Nemzeti tanács egykori működési helyén, a Szent István úton helyezték el. Ezt követően a Bisinger sétányon, a Golgota emlékműnél Pintér Bence, Győr polgármestere mondott beszédet. 

1956-ra emlékeztek Győrben.
1956-ra emlékeztek Győrben.
Fotó: Molcsányi Máté

Amíg van, aki emlékszik 1956 hőseire, addig haláluk nem volt hiábavaló. A forradalom lángja sosem aludt ki, nem tiporható el

 - fogalmazott ünnepi beszédében, majd visszaemlékezett a nevezetes napok eseményeire. Szavait Tihanyi Árpád soraival zárta: "Legyetek büszkék ránk, mert a mi áldozatunk gyümölcsét ti fogjátok learatni", írta nem sokkal kivégzése előtt a forradalom egyik győri mártírja. 

A polgármester beszéde után a Győri Nemzeti Színház színész hallgatói adtak ünnepi műsort, majd az egyházak, szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában