A város kultúrájáért

2 órája

Elismerésre várják a jelöléseket Mosonmagyaróváron

Moson­­magyaróvár önkormányzata minden év január 22-én, a magyar kultúra napján Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjat adományoz.

Kisalföld.hu

A kitüntetés a kultúra és a művészet terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon személyek, szervezetek részére adományozható, akik/amelyek muzeális emlékek, történelmi iratok gyűjtésével, őrzésével, tudományos feldolgozásával, régészettel foglalkoznak, könyvtári tevékenységben, hagyományőrzés, néprajzkutatás, közművelődés területén tevékenykednek vagy művészeti tevékenységet folytatnak. A beérkező javaslatokról a bizottsági bírálatot követően a képviselő-testület dönt. A kitüntető díjazásban évente egy személy vagy szervezet részesíthető. 

Javaslatot tehet önkormányzati képviselő, a közgyűjteményi és kulturális intézmények vezetői, az érdekvédelmi képviseletek véleményének kikérésével, a társadalmi és civil szervezetek és a város polgármestere. 

A javaslatoknak, melyeket november 30-ig kell beküldeni a polgármesternek címezve (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.), tartalmazniuk kell az ajánlott személy vagy szervezet pontos adatait és az adományozás alapjául szolgáló tevékenység leírását. További tájékoztatást Horváthné Szemerits Katalin humán kapcsolatok csoportvezető nyújt a 96/577-808-as telefonszámon. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában