Évadnyitó ülés

2024.08.22. 15:19

Megtartották a Soproni Petőfi Színház évadnyitó ülését - fotók

A Soproni Petőfi Színház stábja megtartotta csütörtökön az évadnyitó társulati ülését, ahol a vezetők értékelték az elmúlt időszakot és a színészeket beavatták a rájuk váró feladatokba, illetve Kiss József, a színház igazgatója bemutatta a társulat új tagjait is. Az évadnyitó az Országúton című színmű olvasópróbájával folytatódott.

Papp Fanni

Évadnytó

A Soproni Petőfi Színház idei évadában, a Mélységek és magasságokban láthatja a közönség többek között Federico Fellini Országúton című adaptációját (Kiss József rendezésében), amely egyben az évadnyitó premier lesz szeptember 21-én. A továbbiakban pedig színpadra állítják a Játék a Kastélyban című vígjátékot, a Barlangszínházban debütált Hair musicalt, a Phil Collins ichlette vígjátékot, a Furcsa pár című darabot, illetve az Eltűnő ingerek drámajátékot. Emellett számos gyermek előadással és balett darabokkal is várják az érdeklődőket.

Az évadnyitón a városvezetés nevében Stöckert Tamás önkormányzati képviselő vett részt, a jelenlévőket pedig Kóczán Péter, a Pro Kultúra ügyvezetője köszöntötte. - Nagy öröm, hogy egy új évad kezdődhet meg a Petőfi Színház életében, amely tulajdonképpen sikerre van hangolva, ugyanis az elmúlt évekhez képest jelentősen emelkedtek a bérleti előadások - emelte ki beszédében Kóczán Péter, aki a nyári szünet alatt megrendezett események és programok fontosságáról is beszélt. A Pro Kultúra a szünidő alatt is biztosította a város számára a közművelődés lehetőségét olyan programokkal, mint a Soproni Piknik, vagy a Barlangszínházban tartott előadások és rendezvények.

Kiss József, a színház igazgatója beszédében hangsúlyozta, az idén húsz százalékkal több bérletet adtak már el, mint a tavalyi év során összesen. - Túl vagyunk az első közös évadunkon, és talán már senki nem érzi a bizonytalanságot. Elindultunk egy úton, és a jegyeladások is azt mutatják, hogy jól haladunk. Negyven nap múlva pedig teljes mellszélességgel állunk neki az évadnak - mondta el Kiss József. Hozzátette, idén a színészekkel együtt a mélységekbe szállnak, de a magasságokban is járnak majd. 

Végezetül, de nem utolsó sorban a színház igazgatója bemutatta Lovas Emmát, a tánctársulat legújabb tagját. Az ülést követően pedig a stábtagok megtartották az Országút olvasópróbáját. A színművel a színház a huszadik század egyik legnagyobb művésze emlékének adózik, amely egy mutatványos vándorművész és egy kihívásokkal küzdő lánykapcsolatának történetét meséli el a háború utáni Olaszország országútjain. A főbb szerepeket Mihályfi Balázs, Labánné Szalai Katalin és Labán Roland alakítják majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában