Varázslaton vonatút

2024.07.06. 14:30

Megérkezett Győrbe a Mesevonat - Zöldföldei Vasúti Rend hivatalos tagjává váltak a gyerekek - fotók

Idén júliusban három Mesevonatot is indít a GYSEV Zrt. A vasúttársaság május végén jelentette be, hogy megjelent a Lokomoncok a fedélzeten - kalandozzunk Zöldföldén! című mesekönyv. Ennek apropóján az első kalandos utat Sopronból Csornán át Győrben tehették meg a gyerekek. A vármegyeszékhely peronjára lufikkal és mesekönyvekkel a kezükben léptek a fiatalok.

Simon Roberta

A különleges kötet története, Zinkó, Villő és Rolka szereplésével, a Mesevonat fedélzetén is megelevenedett, miközben az utasok aktív részesei lehettek a varázslatoknak, és tanulságos történetekkel gazdagodhattak. Aki lemaradt volna az első útról, n csüggedjen, ugyanis július 20-án Szombathelyről és Győrből Sopronba indulnak a járatok.

A mesekönyvből az olvasók megismerhetik Zöldfölde lenyűgöző vidékét, amelyen a különleges zöld-sárga vonatok járnak. Itt élnek a parányi, emberi szemnek láthatatlan Lokomoncok: Zinkó, Villő és Rolka. A kötetben szereplő szemfüles gyerekek a sikeresen végrehajtott Nyüzsi-varázsnak köszönhetően hallhatják a Lokomoncokat, akikkel együtt utaztak szombaton a lurkók Győrig. Közösen varázsoltak és tanultak a környezetvédelemről, meg persze a vonatokról, a közlekedésről.

A különleges járaton bemutatkoztak a Zöldföldei Vasúti Rend Varázsmesterei is, akik a közlekedési rend és környezetük védelme felett őrködnek, valamint szemmel tartják a zöldföldei manóvilág tagjait.

Aki az utazás végén sikerrel teljesítette a tudáspróbát, részt vehetett az eskütételen, és a Zöldföldei Vasúti Rend hivatalos tagjává vált, melyet oklevéllel is bizonyíthat.

További mesevonatok:

2024. július. 20., Mesevonatok Sopronba Győr-Sopron (08:51-10:06) Szombathely-Sopron (11:00-11:51)

A részvétel a 3 év alatti gyermeknek díjmentes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában