Rendezvény

2 órája

Bemutatták örökségüket Bogyoszló táncosai

Kisalföld.hu

A templom előtt a helyi néptáncosok ropták. Fotó: Bogyoszló önkormányzata

Különleges búcsút rendezett idén a községben a bogyoszlói önkormányzat és a Rábaköz Néptáncegyesület. A kultúrházba invitálták a he­­lyieket, ahol a néptáncegyüttes ifjúsági és felnőttcsoportja nyitotta meg a rendezvényt. Bemutatták az Örökségünk őrzői, Szany című filmet, melynek készítéséről a rendező, Pályi Krisztina mesélt. Lehetőség nyílt rábaközi termékek kóstolására, vásárlására is, környékbeli termelők, kézművesek kínálták portékái­kat. A rendezvény ideje alatt az érdeklődők megnézhették a híres bogyoszlói fafaragók munkáit, és kiállították Varga Barnabás Bogyoszlói óházak fotósorozatát is. Este a lövői népzenei együttes muzsikált. 

Vasárnap Boros Imréné kántor vezetésével a templomi kórus énekelte el a litániát, majd a szertartás után Varga Imre polgármester köszöntötte a megjelenteket a templom előtt, és a Rábaköz Néptáncegyesület adott műsort. Végül a Bogyoszlói Férfi Dalkör nótázással vezette a jelenlévőket a volt iskolába, szeretetvendégségre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában